Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dette er forsidene Charlie Hebdo forkastet

Trykket dem likevel - på baksida.

FORSIDER PÅ BAKSIDA: Den nye utgaven av satiremagasinet Charlie Hebdo kom ut i dag. Nummeret har et opplag på tre millioner, og skal bli distrubiert til en rekke land. Her leser en mann magasinet på Gare de Lyon i Paris. Foto: NTB Scanpix/Vegard M. Aas
FORSIDER PÅ BAKSIDA: Den nye utgaven av satiremagasinet Charlie Hebdo kom ut i dag. Nummeret har et opplag på tre millioner, og skal bli distrubiert til en rekke land. Her leser en mann magasinet på Gare de Lyon i Paris. Foto: NTB Scanpix/Vegard M. Aas Vis mer

(Dagbladet): Det er kun én karikatur av profeten Muhammed i den nye utgaven av satiremagasinet Charlie Hebdo, og det er på forsida av magasinet.

Tegningen viser profeten oppløst i tårer, med skiltet «Je suis Charlie» - «Jeg er Charlie» i hendene. Over hodet hans står det skrevet «Alt er tilgitt».

Men selv om det bare er en uke siden terrorangrepet mot magasinet skjedde i Paris, har redaksjonen rukket å tegne en rekke forslag til hvordan forsida skulle se ut.

- Hvor er de 70 jomfruene? Mange av de forslagene har magasinredaksjonen valgt å trykke på baksida av det nye nummeret.

Under tittelen «Dette er forsidene vi forkastet», er det trykket en rekke tegninger.

Blant dem er tegningen av de to terroristene som ankommer himmelen, og spør «Bah, hvor er de 70 jomfruene?»

Svaret de får kommer fra bak en sky: «De er med Charlie Hebdo-redaksjonen, tapere!»

- Dette er et farlig magasin En annen tegning viser mannen med ljåen som leser et Charlie Hebdo-magasin. «- Jeg abonnerer!», sier han.

LANGE KØER: De fleste kiosker i Paris er allerede utsolgt for magasinet. Foto: Vegard M. Aas
LANGE KØER: De fleste kiosker i Paris er allerede utsolgt for magasinet. Foto: Vegard M. Aas Vis mer

«Vær forsiktig, dette er et farlig magasin», står det skrevet på en annen tegning, rundt en tegning av en klovn.

I midten ser man en tegning av en illustratør som sitter med en blyant i hånda og jobber, sammen med et bilde av en av terroristene som står med et våpen i hendene.

«Å være tegner i Charlie Hebdo er 25 år på kontoret - å være terrorist er 25 sekunder med kuler. Terrorist - et yrke for de late».

Magasinet inneholder også tegninger av flere av medarbeiderne som ble drept i angrepet, blant annet én fra tegneren Cabu, der han sammenligner fremmedkrigere som drar til Syria med Erasmus-utvekslingsstudenter, ifølge Lepoint.fr.

BLADETS BAKSIDE: Er full av forside-forslag. Foto: Vegard M. Aas
BLADETS BAKSIDE: Er full av forside-forslag. Foto: Vegard M. Aas Vis mer

Også tegninger fra Wolinski, Charb, Tignous og Honoré er å finne i magasinet, i tillegg til tekster fra Bernard Maris og Elsa Cayat. Alle ble drept i terrorangrepet.

Allerede utsolgt En rekke kiosker i Paris er allerede utsolgt for magasinet.

- Noen kjøper med seg fem-ti eksemplarer, sier en medarbeider ved Relay-kiosken på togstasjonen Gare de l'Est i Paris til Le Monde.

Før åpningstid klokka 06.00 fikk kiosken 125 eksemplarer. Klokka 06.40 var de utsolgt.
 
Fram til 19. januar vil kioskene få daglige leveranser av bladet, og det skal også vurderes om det skal trykkes flere enn 3 millioner eksemplarer, skriver Le Parisien.

Tatiana Lissitzky, journalist i France TV, har lagt ut en rekke bilder av utsolgte bladstativer og køer for å få tak i magasinet på sin Twitter-konto.

SOLGT: En fornøyd kunde får med seg et eksemplar av Charlie Hebdo. Foto: Vegard M. Aas
SOLGT: En fornøyd kunde får med seg et eksemplar av Charlie Hebdo. Foto: Vegard M. Aas Vis mer