Dette er forskjellen på pop og popkunst

Mektig - igjen - fra Ane Brun.

ORIGINALT: Ane Brun har sammen med produsent Tomas Fröberg skapt et eget sound. Foto: Knotan
ORIGINALT: Ane Brun har sammen med produsent Tomas Fröberg skapt et eget sound. Foto: Knotan Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Glimrende - og unisont kritikerhyllede - «It All Starts With One» (2011) markerte overgangen fra pop til popkunst for Ane Brun (39). Uttrykket befestes på oppfølgeren «When I'm Free».

Syk

Albumtittelen kan tolkes på mange måter. Personlig har Brun slitt med helseproblemer som satte henne ut i flere måneder i 2012/13 og gjorde at hun måtte avlyse en turné med Peter Gabriel i USA. Hun måtte hvile seg frisk.

Det ble også starten på dette albumet.

«Still Waters» handler om å roe ned, runde et nytt hjørne i livet og legge ting bak seg, mens flere sanger har et feministisk utgangspunkt.

Det handler også om frihet.

Medprodusent

Albumet er skrevet og spilt inn i Stockholm, der Brun har holdt hus i mange år nå. Tomas Fröberg produserer som sist, men her sammen med Brun.

De bygger videre på det fenomenale soundet fra «It All Starts With One». Den største endringa er at «When I'm Free» er mer bass- og rytmeinspirert.

Bassen var - med ett unntak - fraværende på forløperen, her er den veldig til stede og bidrar til et spennende lydbilde. Det føles både større og tynge enn sist, og langt unna den gitar- og pianobaserte, akustiske stilen hun startet med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.