- Dette er fremtida til norsk rap

Norske rapstjerner løfter frem morgendagens hip hop-helter på ny plate.

Hip hop-håp: Admiral P, Jaa9 og OnklP (i midten), er enige om at denne gjengen vil nå langt. Fra venstre: Kaveh (17), gitarist Phille (18), Cezinando (16) og Jonas Benyoub (17). Foto: Nina Hansen / Dagbladet
Hip hop-håp: Admiral P, Jaa9 og OnklP (i midten), er enige om at denne gjengen vil nå langt. Fra venstre: Kaveh (17), gitarist Phille (18), Cezinando (16) og Jonas Benyoub (17). Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er store ting i vente, sier duoen Jaa9 og OnklP, og introduserer Dagbladet for en broket forsamling tenåringer.

De har hettegensere, baseball-cap og aggressiv likegyldighet i blikket. Til alt overmål har en av dem fyrt opp en sigg, og står og tupper i grusen ved den graffitiherjede fasaden til utestedet Blå. Gjengen ser aller mest ut som rollebesetningen til en ny ungdomsfilm av Leon Bashir.

Men dette er fremtida til norsk rap, forteller OnklP.

- Sjekker opp værdamer På plata «Gatekunst 4», som disse dager blir utgitt av Universal, får de unge gutta drahjelp av blant andre Tshawe, Jaa9 og OnklP, Admiral P og superprodusent Nasty Kutt. I god hip hop-tradisjon rapper ungfolene om sprit, spenn, babes og kurtise av værdamer. På 16 år gamle Cezinandos «Unge Pistoler», inngår både ladegrep og skuddsalver i beaten.

De er bad to the bone, den nye generasjonen musikalske pratmakere.

- Må være litt tøff i trynet Ta yngstemann Cezinando for eksempel. Han forlot nettopp undervisningen på Elvebakken videregående skole til fordel for Dagbladet, og det før det var klarert med klasseforstanderen hvorvidt møte med rikspressen er gyldig fraværsgrunn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer