«Dette er gal manns ralling»

Humordebatten mellom Kristopher Schau og Lars Andreas Larssen ble trolig den rareste krangel som har vært på et seriøst, norsk debattprogram.

Er Team Antonsen god humor? Si din mening! I går kveld møttes komiker Schau og skuespiller Larssen til debatt hos Viggo Johansen i Redaksjon EN. Utgangspunktet var å diskutere om Schau og resten av Team Antonsen driver med humor eller mobbing. Men allerede i første setning satte Lars Andreas Larssen standarden for debatten. Han dro umiddelbart fram episoden der Kristopher Schau dro fram penisen for å se om hunder så forskjell på penis og pølse.

- Det er så pinlig, grusomt og forferdelig, begynte Larsen, før han bestemte seg for å synge neste setning.

- Jeg kjenner faren din, han har større tiss en deg.

Deretter forslo Larssen at Team Antonsen heller skulle filme drøvelen til Schau.

- Det er jo et forslag til et innslag, det må jeg ta opp med redaksjonen, svarte Schau.

Etter den noe utradisjonelle åpningen, begynte Larssen å snakke om det som virkelig plaget ham.

- De prøver å snakke som nordlendinger. Det verste er dette med sameproblematikken. Vi har én urbefolkning i dette landet, dere har jo faen ikke skjønt en dritt. Det er styrke og kraft i dem, de er undertrykt, sa Larssen.

Rabling

Kristopher Schau var relativt ironisk i tilsvaret:

- Vi tar jo selvkritikk på det. Vi har tidligere tullet både trøndersk og sørlandsk, og burde gjettet at det ble et problem når vi kom nord for Mo i Rana. Dette er dårlig research fra vår side.

Larssen stilte seg likevel ikke helt avvisende til humoren til Harald Eia, Bård Tufte Johansen, Atle Antonsen og Kristopher Schau.

- Til å begynne med var det en helt ny type form for humor i dette landet. Det er nytt, jeg synes det er veldig bra og en fantasi i dette som er fullstendig løssluppen. Vi hiksta helt til dere begynte å snakke nordlandsk. Når dere nærmer dere begrepet «samer», blir det så hjelpeløst, sa han.

- Jeg ser jo det. Vi trekker fram en del av befolkningen som har levd i skyggen. Vi burde jo heller gjøre slik som du mener, vi burde støte dem fra oss, svarte Schau, og fortsatte:

- Jeg tror bak denne gale mannens ralling og dette sinnsforvirrede ytre, tror jeg det er ... Er du fornøyd?

- Ja, jeg er veldig fornøyd med deg. Hvis dere kunne holde kjeft og ikke snakke nordnorsk. Dere må ikke begynne å tøve med folk. Hold dere unna språk dere ikke kan, svarte Larssen.

- Så vi burde øvd mer. Da er vi på plass? Vi øver mer på språket, og du må ta mindre LSD, sa Schau.

- Ikke LSD, LAL. Lars Andreas Larssen!

Ble lurt

Så kom debatten nesten inn på rett spor. I hvert fall i noen sekunder.

- Bruk drøvelen. Jeg er en særdeles fremragende motstander av alt som likner på lytehumor, gruppehets og mobbehumor. Der er det mye farlig som er på vei. Det kommer dritt flytende inn fra mange forskjellige vinkler, sa Larssen.

- Jeg vil ikke bli så forstyrret, svarte Schau.

- Dette kaoset vil ikke jeg ha i mitt hodet. Det var en lærepenge for meg, takk skal du ha for dette møtet.

Programleder Viggo Johansen spurte også om stuntet der Harald Eia og Bård Tufte Johansen fikk med skuespiller Janne Formoe til å lure Schau i seng foran skjult kamera.

- Det gikk litt over stokk og stein, jeg ble godt lurt der. Jeg ble overrasket.

Blaut grøt

Johansen lurte på om det var noe i ryktene om at det har oppstått søt musikk mellom Formoe og Schau. Det benektet komikeren.

- Det sies at dere har vært forlovet i 14 dager, skjøt Lars Andreas Larssen inn.

- Dette er gal manns ralling igjen, svarte Schau.

Så dreide debatten tilbake til humoren, og Kristopher Schau fortalte at det bare er seks programmer igjen av Team Antonsen.

- Nå er det bare tre uker igjen, og i det siste har det skjedd mye utenom. Vi må trekke oss tilbake og samle kreftene. Det kommer ikke til å bli kjedelig de neste ukene.

Larssen ble bedt om å svare på hvorfor Team Antonsen hadde så stor seeroppslutning.

- Det er fordi det ikke er noen tråd, målsetting, det er en blaut grøt, men dere gjør det på en veldig sjarmerende måte.

- Jeg tror du egentlig liker oss, når rusen legger seg, svarte Schau.

DEBATTANT: Kristopher Schau møtte Lars Andreas Larssen i Redaksjon EN på NRK i kveld.
<B>UENIG: Larssen hadde et noe annet syn på Team Antonsens dialektforvrengninger enn Schau.
LURT: Kristopher Schau tilbakeviste samtidig ryktene om at han er sammen med Janne Formoe, som lurte ham i forrige episode av showet.