Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dette er gullfinalistene

To gullfinalister kjemper om seieren i Melodi Grand Prix.

GULLFINALE: Etter et massivt stemmetrykk brøyt systemet til NRK sammen. Allikevel er disse fire videre til «gullfinale». Video: NRK Vis mer

TRONDHEIM / OSLO (Dagbladet): Billettene til både sølvfinalen og gullfinalen er nå delt ut. Av de ti artistene var det kun fire som gikk videre i sølvfinalen om å representere Norge i Eurovision Song Contest.

Etter at det ble kjent at stemmesystemet til NRK var nede, var det til slutt en folkejury som valgte ut de fire sølvfinalistene.

Dette var de fire artistene som gikk videre:

Kristin Husøy med «Pray for me», Ulrikke Brandstorp med «Attention», Liza Vassilieva med «I am gay» og Raylee med låta «Wild».

I gullfinalen er det imidlertid Kristin Husøy og Ulrikke Brandstorp som kjemper mot hverandre om å gå helt til topps.

GULLFINALIST: Kristin Husøy. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GULLFINALIST: Kristin Husøy. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
VIDERE: Raylee var også blant de fire som gikk videre. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
VIDERE: Raylee var også blant de fire som gikk videre. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Storfavoritt Ulrikke Brandstorp var en deltakerene som gikk videre. Hun ble møtt av en elektrisk stemning i salen under sin opptreden. Jubelen stod i taket, i likhet med pyroen.

- Jeg er så stolt! Alt vi har jobbet med siden august kom på plass i kveld, og det ble akkurat slik vi ønsket og håpet på. Det er vanskelig å sette ord på hvor imponert og rørt jeg er av det Ulrikke leverer i kveld, sier hennes manager Christoffer Gunnestad.

BACKSTYAGE: Slik må MGP-favoritten forberede seg før finalen. Video: NRK / Marie Røssland Vis mer

Liza Vassilieva hadde sin andre opptreden på direktesendt tv i kveld - noensinne. Låta hennes «I am gay» handler om at du skal kunne være «annerledes og rar», ifølge sangeren.

Hun har fått kritikk for å synge «I am gay» når hun selv ikke er skeiv.

-Vi var forbedret på kritikken, men vi det handler ikke om min legning, men om at man skal kunne være den man er, sa Finnmarksjenta til Dagbladet før sending.

VIDERE: Liza Vassilieva. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
VIDERE: Liza Vassilieva. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Gullduell

Etter sølvfinalen vil man se utdrag fra de fire opptrednene, og man kan stemme på nytt. Stemmene nullstilles, og alle har tre stemmer hver. Det blir ingen dueller i finalen.

Av de fire utropes de to med flest stemmer, og de to artistene opptrer på nytt. Når siste artist har sunget på nytt, åpner avstemningen på nytt. Også nå nullstilles stemmene, og alle har tre stemmer hver.

Når vinneren av MGP 2020 skal kåres av de to som står igjen til slutt, kommer vi til landsdelene igjen. En representant fra hver landsdel leser opp stemmene som oppsummeres i et «scoreboard» på skjermen.

Hele Norges coronakart