ER DETTE MOBBING?  Stabburet mener dette er mobbing av det norske folk. Norske komikere mener Stabburets reaksjon er latterlig. Foto: NRK
ER DETTE MOBBING? Stabburet mener dette er mobbing av det norske folk. Norske komikere mener Stabburets reaksjon er latterlig. Foto: NRK Vis mer

- Dette er helt latterlig

Norske komikere refser Stabburets reaksjon på Grandiosa-parodien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - De blir en parodi på seg selv. Dette er ikke bare hårsårt, det er direkte tåpelig, selvhøytidelig og barnslig, sier komiker Dag Sørås til Dagbladet.

Forrige helg ble musikkvideoen «En ærlig Grandiosa-låt» vist på det nye NRK-programmet «Bye og Rønning». I videoen parodierer humorduoen Anders Bye og Jon Niklas Rønning grandiosaspisende nordmenn i sterke ordlag. Dette fikk kommunikasjonsansvarlig i Stabburet, Dag Olav Stokken, til å reagere.

- Dette er mobbing av våre flere hundre ansatte som daglig står på for å lage nordmenns favorittpizza. Det er også mobbing av det norske folk, sa Stokken til nettstedet Kampanje.

- Parodi på seg selv Norske komikere omtaler Stabburets reaksjon som latterlig.

- Jeg klarer nesten ikke å ta dette seriøst. Stabburet fremstår som en parodi på seg selv, og det er nesten så jeg tror det er fleip. Det er riktig at det ikke går an å tulle med alt, men frossenpizza er det virkelig lov å tulle med, sier komiker Lisa Tønne. 

Hun får også støtte fra komikerkollega Jonas Klinge Bergland.

- Kommentaren til Stokken er helt latterlig. Å snakke for det norske folk på den måten blir for dumt, og jeg tror egentlig ikke andre enn Stabburet blir fornærmet av dette. Selv ikke de som ligner mest på gutta i denne videoen vil ta seg nær av det. Det er vel uansett ingen som føler seg som kongen på haugen når de spiser «Grandis», sier Bergland.

Typisk reaksjon Bergland mener det er typisk at samfunnsaktører som får kritikk reagerer på denne måten, men at det er noe de virkelig bør tåle. Komiker Terje Sporsem tror Stabburets reaksjon bare vil føre til at flere ser videoen.

- Kommunikasjonssjefen kommer veldig dårlig ut av dette. Sutringen vil nok bare føre til at flere sjekker ut videoen. Parodien tar tak i et glansbilde, og treffer riktig. Selvfølgelig er den overdrevet, men de som ikke tar humoren i dette har missforstått, sier Sporsem til Dagbladet.

Dag Sørås omtaler diskusjonen som et I-landsproblem og mener det er utrolig at folk tar seg nær av videoen.

- Om du tar deg nær av dette, så lurer jeg på om du i det hele tatt kommer deg igjennom livet uten støttekontakt, sier Sørås.

Tåpelig diskusjon Komiker Johan Golden mener hele diskusjonen er tåpelig.

- Alt er dust med denne saken. Hvis det er der grensen skal gå, så har komikere feilet. Da må humoren bare strammes til enda mer, sier han.

Kommunikasjonsdirektør i Stabburet, Dag Olav Stokken, vil ikke kommentere komikernes utspill til Dagbladet.

- Vi har sagt det vi ønsker å si i denne saken, og vi ønsker ikke å kommentere det noe ytterligere, sier Stokken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer