- Dette er helt sjukt

17 mennesker har hørt låta til Finn (29) på MySpace. I dag ble han dratt opp på den største Øya-scenen.

• Har du en god Øya-historie? Tips oss, MMS/SMS til 2400, eller ring 24 00 00 00

MIDDELALDERPARKEN (Dagbladet.no): - Faen, nå er jeg skjelven. Men da jeg fikk sjansen til å synge en av mine låter, så måtte jeg jo bare gjøre det, sier Finn Harrisson (29) fra Oslo.

Midt i amerikanske Devendra Banharts sett på Øyafestivalen, stoppet amerikaneren opp og spurte om det var noen lokale låtskrivere som ønsket å dele noen sanger med publikum.

Finn Harrisson rakk ikke helt å tenke, men beveget seg likevel bestemt mot scenen. Dette var muligens sjansen han hadde ventet på. Snart stod han foran flere tusen mennesker og sang sin egen låt, titulert ”True Love”.

Stormende applaus

- Dette er helt sjukt, sa Harrisson fra scenekanten, før han satte i gang låta.

Publikum var tydelig imponert over motet til 29-åringen, og viste det med jubel og stormende applaus.

Umiddelbart etter opptredenen virker også den uetablerte artisten litt sjokkert over det han hadde gjort.

- Jeg var så sinnssykt nervøs. Men da jeg stod på scenen og så utover menneskehavet fikk jeg en fantastisk følelse, sier han.

FIKK ØYA-SJANSEN: Få hadde hørt om Finn Harrisson før ettermiddagens konsert med den amerikanske artisten Devendra Banhart på den største Øya-scenen. Midt i Banharts konsert ble han imidlertid dratt opp på scenen, og fikk spille en låt. Foto: SNORRE BRYNE
FIKK ØYA-SJANSEN: Få hadde hørt om Finn Harrisson før ettermiddagens konsert med den amerikanske artisten Devendra Banhart på den største Øya-scenen. Midt i Banharts konsert ble han imidlertid dratt opp på scenen, og fikk spille en låt. Foto: SNORRE BRYNE Vis mer

Da han var ferdig kom Banhart tilbake på scenen, klemte nordmannen, og snakket inn i øret på ham.

- Han sa ”Have you really written this, this is so amazing”, sier 29-åringen, med verdens bredeste glis.

Ukjent

Finn Harrisson er i sannhetens navn ikke veldig kjent foreløpig, og låta artisten spilte har i skrivende stund beskjedne 17 avspillinger på MySpace-sida hans.

Det tallet kommer nok til å øke kraftig etter at Harrisson reklamerte for siden fra scenen.

- Jeg hadde jo ingenting å tape. Det meste jeg har spilt for er et par hundre mennesker, tipper jeg. For en som er usigna er dette en drøm, sier Harrisson, før han stikker avgårde for å feire.

- At jeg turte. Jeg forstår det bare ikke.

- Dette er helt sjukt