DEBATT

Floyd, politimetoder og Israel

Dette er helt uriktig, Dagbladet

Dagblad-kommentaren knytter Israel indirekte til drapet på George Floyd. Man kan stille seg spørsmålet om det eneste målet med kommentaren, er å øke hatet mot Israel?

BRUKT MOT TERRORISME: Hele Smildens kommentar er basert på feil og urettmessig sammenlikning mellom operativt politiarbeid og bekjempelsesmetoder mot terror. Selv om det sistnevnte er utviklet i Israel, er dette brukt mot terrorisme, skriver innsenderen. Foto: Reuters / NTB Scanpix
BRUKT MOT TERRORISME: Hele Smildens kommentar er basert på feil og urettmessig sammenlikning mellom operativt politiarbeid og bekjempelsesmetoder mot terror. Selv om det sistnevnte er utviklet i Israel, er dette brukt mot terrorisme, skriver innsenderen. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Israels statsminister Benjamin Netanyahu uttrykte sorg over dødsfallet til Iyad Hallak, i motsetning til beskyldningen som nevnes i artikkel til Jan-Erik Smilden, skrevet mandag den 8. juni i Dagbladet.

Statsministeren ba ettertrykkelig om full etterforskning rundt hendelsen. Dette pågår nå under oppsyn av intern sikkerhet- og beredskapsminister, som også uttrykker sin sorg og fortvilelse over ugjerningen.

Som Smilden dessverre helt sikkert vet, står Israel konstant overfor terrorisme og må daglig forsvare seg selv – ikke bare ved landegrensene, men også i tettbebyggede byer hvor tusenvis av israelere blir drept av terrorangrep.

Mange vestlige demokratier henvender seg til Israel i frykt for terrorisme, noe som er blitt et globalt fenomen, nettopp for å lære hvordan et lovbasert demokrati med høye moralske verdier, takler kyniske terrorister som retter seg mot sivile; Terrorister som til og med sender barn til kamplinjen.

Dette er fakta, Smilden: I området der Iyad Hallak døde, ble to israelske grensepolitibetjenter drept av terrorister, og også sivile ble angrepet og knivstukket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer