UKAS UTSPILL:

Dette er ikke bare dårlig - det er absurd

Trygve Slagsvold Vedum stiller i en egen liga med ukas utspill.

SENTRALISERINGSIVER: Trygve Slagsvold Vedum bruker begrepet sentralisering for alt det er verdt - og litt til.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SENTRALISERINGSIVER: Trygve Slagsvold Vedum bruker begrepet sentralisering for alt det er verdt - og litt til. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer
Kommentar

UKAS UTSPILL: «Nei, det er ikke noe mål at stadig flere skal klumpe seg sammen på Oslo Vest. Snarere tvert om: Staten skal ikke være noen pådriver til slik sentralisering.» (Trygve Slagsvold Vedum, til VG - om at NRK og Ullevål Sykehus kanskje skal flyttes fra ett sted i Oslo, til et annet)

Dette må være et av de rareste utspillene i norsk politikk denne våren. Ikke fordi det savner konkurrenter, men fordi det spiller i en egen liga. Det er mer absurd enn direkte dårlig.

Trygve Slagsvold Vedum vil gjerne få sagt at han er mot at NRK skal flytte fra sine lokaler på Marienlyst, og at Ullevål Sykehus bør bli der det er i dag. Det er helt greie standpunkter, men når han skal argumentere for dem viser han at Senterpartiet nå ikke klarer å fri seg fra begrepet «sentralisering» når de skal utvikle politiske utspill. Det går på autopilot når Vedum stiller i debatter for tida, og det ser ut som han har glemt å skru den av. For hva har egentlig flyttingen av noen instutusjoner fra ett sted til et annet i Oslo med «sentralisering» å gjøre? Lite eller ingenting. Det handler kanskje om tilgjengelighet, om ressursutnyttelse, om kulturvern, slike kjedelige ting.

Det gidder ikke Senterpartiet bry seg med å fronte. De bruker heller suksessformelen. Medgangen har kanskje gjort dem blinde for at det kan bære galt av sted. De får ta denne tilbakemeldingen som konstruktiv kritikk, for klarer de å variere tilnærmingen sin til den politiske debatten litt mer vil det være bra for dem – og bra for debatten.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.