KOMMENTARER

UKAS UTSPILL:

Dette er ikke bare dårlig - det er absurd

Trygve Slagsvold Vedum stiller i en egen liga med ukas utspill.

SENTRALISERINGSIVER: Trygve Slagsvold Vedum bruker begrepet sentralisering for alt det er verdt - og litt til.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SENTRALISERINGSIVER: Trygve Slagsvold Vedum bruker begrepet sentralisering for alt det er verdt - og litt til. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

UKAS UTSPILL: «Nei, det er ikke noe mål at stadig flere skal klumpe seg sammen på Oslo Vest. Snarere tvert om: Staten skal ikke være noen pådriver til slik sentralisering.» (Trygve Slagsvold Vedum, til VG - om at NRK og Ullevål Sykehus kanskje skal flyttes fra ett sted i Oslo, til et annet)

Dette må være et av de rareste utspillene i norsk politikk denne våren. Ikke fordi det savner konkurrenter, men fordi det spiller i en egen liga. Det er mer absurd enn direkte dårlig.

Trygve Slagsvold Vedum vil gjerne få sagt at han er mot at NRK skal flytte fra sine lokaler på Marienlyst, og at Ullevål Sykehus bør bli der det er i dag. Det er helt greie standpunkter, men når han skal argumentere for dem viser han at Senterpartiet nå ikke klarer å fri seg fra begrepet «sentralisering» når de skal utvikle politiske utspill. Det går på autopilot når Vedum stiller i debatter for tida, og det ser ut som han har glemt å skru den av. For hva har egentlig flyttingen av noen instutusjoner fra ett sted til et annet i Oslo med «sentralisering» å gjøre? Lite eller ingenting. Det handler kanskje om tilgjengelighet, om ressursutnyttelse, om kulturvern, slike kjedelige ting.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer