Dette er ikke en telefon

Apples egentlige plan for iPhone.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Så du trodde iPhone var en mobiltelefon? Da bør du lese videre. Her skal det handle om den egentlige drivkraften bak suksessen til Apples mest ettertraktede dings, og om hvorfor de som allerede er lei iPhone-oppstusset går dystre tider i møte.

HVER GANG jeg skriver om iPhone, deler leserne seg i to fraksjoner som barker sammen i kommentarfeltet. Mye av diskusjonen kretser rundt hva iPhone kan og ikke kan som mobiltelefon, sammenliknet med konkurrerende modeller fra HTC, Nokia, Sony Ericsson, Blackberry og andre. Det er de som mener iPhone er den største oppfinnelsen siden hjulet, og så er det de som synes iPhone er ren bløff (og at undertegnede, som jevnlig kommenterer Apple og mener selskapet gjør mye riktig, er «Mac fanboy»). Men denne relativt gemyttlige krangelen går ikke til kjernen av hva iPhone er, og hva som er Apples egentlige strategi for produktet.

iPhone er nemlig ikke først og fremst en telefon. iPhone er en liten datamaskin og mediespiller du også kan ringe med.

Det Apple har satt seg fore, er å bygge den første håndholdte dataplattformen som er så brukervennlig at du og jeg fakisk får lyst til å utnytte alle mulighetene den byr på. Alle som har vært borti en del av mobil- og dataindustriens såkalte smarttelefoner, PDAer og lomme-PCer, vet at det ikke er noen selvfølge. Du blir ikke glad i en «smarttelefon» som er alt annet enn smart.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer