Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Dette er ikke et motebilde»

En svart, naken Kate Moss - og Arnold Schwarzenegger som skribent? Giorgio Armani har fått sjefe i en av Storbritannias største aviser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Da rockikonet Bono fikk overta The Independent for en dag 16. mai i år, ble den oppsiktsvekkende rødfargede utgaven om kampen mot aids i Afrika solgt i 70 000 flere eksemplarer enn normalt, noe som var et langt høyere tall enn for eksempel etter London-bombene i fjor.

Heftig cover

I dag kom The Independent på gata med en ny «RED edition». Denne gangen er det motekongen Giorgio Armani som overraskende har inntatt redaktørstolen. Også han har valgt å fokusere på Afrika, med kvinnene på kontinentet som sitt hovedanliggende.

Det markerer Armani med å gjøre supermodellen Kate Moss til en svart, naken kvinne over hele forsida, med tittelen «IKKE et moteuttrykk» («Not a fashion statement»). Bildet er også vedlagt som utbrettsplakat i den helt spesielle avisutgaven.

Som for Bono-avisa går halvparten av inntektene fra det røde samlerobjektet til organisasjoner som bekjemper aids. For sjokkeffektene er ment å skape mest mulig oppmerksomhet rundt Afrikas gigantiske utfordringer.

RED-kampanjen omfatter blant annet salg av spesialdesignede versjoner av populære merkevarer som Converse, Armani, Gap og Motorola, der en prosentandel av inntektene går til humanitære formål.

I en kommentar ført i pennen av Armani selv framgår det at moteskaperen umiddelbart fikk fot for Bonos iniativ tidligere i år.

- Jeg er ingen ekspert på verdens samfunnsspørsmål, og jeg er fullstendig klar over at jeg som motedesigner er involvert i en industri som mange, helt riktig, betrakter som overfladisk i inntrykket det har på livet til folk flest. Derfor skriver jeg dette som en vanlig mann. Og, som mange vanlige mennesker, observerer jeg verden rundt meg - og noe av det jeg ser gjør meg trist, skriver 72-åringen.

Faksimile: http://www.independent.co.uk/
Faksimile: http://www.independent.co.uk/ Vis mer

Miljøverner Schwarzenegger

Et sentralt tema i Armanis drømmeavis er å gi afrikanske kvinner rett til utdanning.

- Det vil koste rundt 10 milliarder dollar i året å sørge for at alle barn i Afrika, jenter inkludert, havner på skolebenken. Det høres ut som mye penger. Men 10 milliarder er omtrent hva verden har i militært forbruk på ei uke. Noen ting er faktisk så svart-hvitt, konstaterer The (Red) Independent i dagens lederartikkel.

Blant de andre superkjendisene som er bidragsytere eller intervjuobjekter er George Clooney, Ashley Judd, Bill Gates, Leonardo DiCaprio og Chelsea-stjernen Andrei Shevchenko. Guvernør Arnold Schwarzenegger har skrevet kommentar om miljøvern under tittelen «Se til California, ikke til USA, når det gjelder global oppvarming».

• Her kan du kjøpe papirutgaven av Armani-avisa.

image: «Dette er ikke et motebilde»
<B>BONOS VERK:</B> «Ingen nyheter i dag (bare 6500 dødsfall i Afrika som følge av en epidemi som kan forhindres» sto det på forsida av Independent 16. mai i år.
<B>UTRADISJONELL NØDHJELP:</B> Ved å ingå allianse med store multinasjonale selskaper vil Bono skape en kampanje som virkelig gir penga i kassen til aidskampen.
<B>MANGFOLDIG:</B> 72 år gamle Giorgio Armani er nå opptatt med London Fashin Week, men har tatt seg tid til å designe og bidra til den idealistiske spesialutgaven av The Independent.