- Dette er ikke et spill om Afghanistan, Al-Qaida eller Taliban

«Medal of Honor»-skaperen vil bare hedre soldatene. De amerikanske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| STOCKHOLM (PressFire.no): Stakkars Greg Goodrich. «Hele verden» har rettet et kritisk blikk mot hans «Medal of Honor», krigsspillet som slippes 14. oktober til PC og konsoller. Grunnen til at dette spillet blir oppfattet som kontroversielt er at utviklerne med Greg i spissen har valgt å flytte serien fra 2. verdenskrig — og i stedet forsøker å skildre virkeligheten i Afghanistan slik vi kjenner den så alt for godt fra nyhetsbildet.

- Hadde jeg skrevet en bok som solgte 50.000 eksemplarer hadde jeg prestert en bestselger. Selger spillet 50.000 mister jeg sannsynligvis jobben, sier Goodrich i et forsøk på å se humoristisk på det faktum at spillet hans følges med argusøyne nå like før lansering.

Borte er den ansiktsløse skyttergravkrigen mot nazistene. Nå er det USA mot Taliban som gjelder. Man har fra L.A.-spillstudioet Danger Close vært krystallklare på at spillet ikke tar mål av seg å delta i den politiske diskusjonen eller forsøker å skildre den overhengende, vanskelige konflikten som tross alt danner grunnlaget for at det i det hele tatt er en krig i Midt-Østen der amerikanske - og norske - soldater deltar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer