Dette er ikke «Sin City 2»

Men det likner.

(Dagbladet.no): Frank Miller er et kjent navn for alle som er opptatt av film og/eller tegneserier. Han har blant annet jobbet for DC Comics, skrevet «Sin City» og «300», og ble også kreditert som regissør på førstnevnte sammen med Robert Rodriguez.


Nå er han i gang med filmatisering av «The Spirit», basert på en historie av en av Millers store helter - Will Eisner

«The Spirit» dukket første gang opp som avisstripe i 1940, og forteller historien om privatdetektiven Denny Colt som alle tror er myrdet på brutalt vis. Men Colt har bare maskert seg, og fortsetter å bekjempe kriminalitet.


De første glimtene fra «The Spirit» avslører ikke så mye om plottet, men stilen viser med all tydelighet at «Sin City»-estetikken er overført til også denne filmen.

Blant skuespillerne i filmen finner vi blant andre Gabriel Macht som The Spirit og Samuel L. Jackson som erkefienden The Octopus. Eva Mendes, Scarlett Johansson og Sarah Paulson er blant de vakre kvinnene som slåss om The Spirits gunst.


Premieren blir i januar til neste år.

  • Will Eisner er en av tidenes mest innflytelsesrike serietegnere, og da han døde i 2005 var det også mange norske serieskapere som kondolerte.
Dette er ikke «Sin City 2»