DEBATT

Norge og EUs energibyrå

Dette er ikke tiden for å gamble med arvesølvet

Det er ikke i Norges interesse å gi EU kontroll over vannkraften.

KRAFT: Vannmassene raser forbi Rykene kraftstasjon i Nidelva, mens skuelystne ser på vannet fyke forbi. - Friere flyt av kraft også vil gi dyrere strøm. Det er dårlig nytt for norske forbrukere, norsk industri, norsk natur og norske kommunebudsjetter, skriver artikkelforfatteren. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
KRAFT: Vannmassene raser forbi Rykene kraftstasjon i Nidelva, mens skuelystne ser på vannet fyke forbi. - Friere flyt av kraft også vil gi dyrere strøm. Det er dårlig nytt for norske forbrukere, norsk industri, norsk natur og norske kommunebudsjetter, skriver artikkelforfatteren. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet tar i dag til orde for at Norge bør tilslutte seg EUs energibyrå ACER. Det er lite klokt. I virkeligheten er det ingen grunn til å tro det er i Norges interesse å knytte seg enda tettere til EUs visjon om fri flyt av kraft over landegrensene.

At EU på sin side ønsker å få større kontroll over norsk vannkraft er lett å forstå. Norge har langt lavere strømpriser enn for eksempel Storbritannia og norsk vannkraft er såpass stabil at den selvsagt er fristende for land som i stadig større grad skal basere sin energiforsyning på sol og vind.

Problemet er bare at friere flyt av kraft også vil gi dyrere strøm. Det er dårlig nytt for norske forbrukere, norsk industri, norsk natur og norske kommunebudsjetter. For å nevne noe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer