Dette er Johnny Depp som potte sinnssyk

Første bilder fra «Alice i eventyrland».

KARAKTERBILDER SLUPPET: Fra venstre: Johnny Depp som Hattemakeren, Helena Bonham Carter som den gale dronningen og Anne Hathaway som den kritthvite dronningen.
KARAKTERBILDER SLUPPET: Fra venstre: Johnny Depp som Hattemakeren, Helena Bonham Carter som den gale dronningen og Anne Hathaway som den kritthvite dronningen.Vis mer

||| • USA Today har også flere bra konseptbilder fra filmen. Se dem her.

(Dagbladet.no): Innspillingen av Tim Burtons «Alice i eventyrland» ble ferdig allerede i desember i fjor, og for tiden jobber den eksentriske regissøren og hans stab med å integrere opptakene med animasjon og spesialeffekter.

Filmen - som spilles inn i 3D - skal etter planen være klar i mars 2010. Nå har filmselskapet bestemt seg for å slippe de første karakterbildene. 

Sinnssyk Depp
Burton og Johnny Depp har samarbeidet på seks filmer tidligere, og Hattemakeren (på engelsk: «The mad hatter») ser ut til å være skreddersydd for skuespilleren.

Depp er ikke uvant med å spille merkelige figurer i Burtons filmer - fra Willy Wonka til Edward Saksehånd. Hattemakeren byr imidlertid på noe spesielt, skal vi tro produsent Richard Zanuck.

- Denne karakteren er fullstendig sinnssyk, sier han til USA Today.

Bildet av Depp rimer for øvrig bra med bildet som lakk på nett i november i fjor.

Tim Burtons kone Helena Bonham Carter spiller den gale dronningen som vil halshugge alle, mens Anne Hathaway har blitt en kritthvit dronning.

Mørk bok
«Alice i Eventyrland» har blitt filmatisert en rekke ganger tidligere, men det er etter sigende en helt ny historie Burton vil fortelle i filmen.

Her har Alice (spilt av Mia Wasikowska) blitt 17 år når hun returnerer til Eventyrlandet.

Boka ble opprinnelig skrevet av Lewis Carroll i 1865, og er en soleklar klassiker innen sjangeren. Produsent Zanuck legger vekt på at filmen ikke bare skal bli for barn.

- Boka i seg selv er ganske mørk. Dette er for små folk og alle som leste boka da de var små for 50 år siden, sier han til USA Today.