Dette er kandidatene

Kandidatene til redaktørstillingen i Bokklubben Nye Bøker er mange. Her er noen av de mest aktuelle.

Vil ha kvinne i redaktørstolen

Marta Norheim er et kjent navn blant «kulturoperatørene». Hun har deltatt i en rekke litterære program i radio og tv.

Merete Morken Andersen har bakgrunn som redaktør av Gyldendals litteraturtidsskrift Vinduet, og er nå skjønnlitterær redaktør i Aschehoug. Hun har markert seg som forfatter, og har deltatt i aktuell kulturdebatt.

Janneken Øverland er en grand lady i norsk litteratur: Hun er redaktør for utenlandsk litteratur i Gyldendal, og har tidligere vært redaktør i den mektige Bokklubben Dagens Bøker. Hun vil ganske sikkert tenke seg om minst to ganger før hun forlater sin prestisjefylte stilling i Gyldendal.

Anne Geitanger er sjefredaktør for skjønnlitteratur i forlaget Oktober. Hun har høy prestisje blant forfatterne, og kunne kanskje bane vei for den smalere litteraturen, også i Nye Bøker.

Herdis Eggen har gode kunnskaper og bred erfaring fra flere forlag, og er nå redaktør for skjønnlitteratur i Cappelen.

Åse Ryvarden representerer et kjent navn i forlagskretser. Hun arbeider nå som fagbokredaktør i Cappelen.

Inga Bostad er magister i filosofi og arbeider som universitetslektor på Blindern. Hun har i mange år redigert Kritikkjournalen og har erfaring både som forlagsredaktør og forlagssjef.

Mari Lending - behørig oppsagt fra Aftenpostens kulturredaksjon - arbeider blant annet som frilans kulturjournalist. Hun er mag.art. med erfaring fra både bredt og smalt forlagsarbeid.

Unn Falkeid er doktorgradsstipendiat ved Klassisk og romansk institutt på Blindern. Hun har bakgrunn fra flere forlag, sist som redaktør for Gyldendals Ariadne-serie.

Siri Hatlen er et sterkt navn i forlagskretser. «Alle vil ha Siri,» skrev Dagbladet da striden raste rundt Universitetsforlaget i fjor. Både Aschehoug, Gyldendal og de ansatte ønsket at Siri Hatlen skulle fortsette som Universitetsforlagets leder. Og det gjør hun?