Dette er kjendisene mest redde for

Edderkopper, monstre og skumle vikingvakter sto i sentrum da kjendisene entret den røde løperen.

(Dagbladet): Filmen «Gåten Ragnarok» har festpremiere på Colosseum kino på Majorstua i kveld. I kjent stil var den røde løperen rullet ut, og kjendisene sto i kø for å kaste glans over premieren.

Filmen har gjevnt over fått solide mottakelser. Blant andre Dagbladets anmelder gav filmen terningkast fire, og programleder for Filmbonanza på NRK, Vegard Larsen, mente filmen luktet av «Jurrasic Park», etter å ha sett et klipp.

- Hvis resten av filmen er like velgjort og spennende som det man har sett til nå, så har folk som liker eventyraction noe å se frem imot, sier Larsen.

Ekte monstre
Og det var nettopp spenningen som sto i sentrum da kjendisene entret den røde løperen på Majorstua i kveld. Dagbladet spurte om hva de fryktet mest.

- Jeg er mest redd for om det plutselig dukker opp et ekte monster, forteller en av hovedrolleinnehaverne Nicolai Cleve Broch. Han spiller rollen som arkeologen Allan i filmen.

- Jeg ser lite på skrekkfilm. Denne filmen er mer en leken eventyrfilm. Jeg liker ikke skrekkfilm så godt, men elsker fart og moro, forteller Broch.

Artist Bertine Zetlitz kom sammen med ektemannen Egil Pay på løperen i kveld. Hun forteller at hun er barndomsvenn med regissøren Mikkel Sandemose.

- Min største frykt er at filmen ikke er lang nok!, sier artisten.

Edderkopper
Kulturminister Hadia Tajik kom sammen med AUF-leder Eskil Pedersen på festpremieren i kveld.

- Akkurat nå ble jeg redd for de som sto og møtte oss. Det var ikke antrekket som var skummelt, men blikket, sier Hadia Tajik, og ler.

- Jeg er mer bekymra for at monsteret Ragnarok plutselig skal dukke opp, sier Eskil Pedersen.

Krimforfatter Tom Egeland avslører at hans største frykt slettes ikke er så stor. Det er nemlig edderkopper. Forfatteren benytter anledningen til å uttrykke begeistring for actioneventyr.

- Jeg er helt vilt begeistret for sjangeren. Av hva jeg har hørt om filmen er det nesten som om jeg kunne skrevet den selv, sier Egeland og ler, før han legger til.

- Jeg gleder meg veldig til å se den.

FILMFAMILIEN: Alle hovedrolleinnehaverne fra Gåten Ragnarok var å se på den røde løperen i kveld. Fra venstre: Sofia Helin, Maria Annette Berglyd, Julian Podolski, Nicolai Cleve Broch, Pål Sverre Hagen og Bjørn Sundquist. Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures
- VILT BEGEISTRET: Krimforfatter Tom Egeland forteller at han er vilt begeistret for sjangeren til Gåten Ragnarok, og etter hva han har hørt kunne han ha skrevet historien selv. Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures
BARNDOMSVENNER: Artist Bertine Zetlitz kom på premieren sammen med ektemannen Egil Pay. Musikeren fortalte at hun er barndomsvenn av filmens regissør Mikkel Sandemose. Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures
FRYKTER MONSTRE: Kulturminister Hadia Tajik kom sammen med AUF-leder Eskil Pedersen på premieren på Gåten Ragnarok i kveld. Pedersen var mest redd for at monsteret fra filmen skulle dukke opp på ordentlig, mens Tajik syntes vikingvaktene foran kinoen hadde skumle blikk. Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures
SKUESPILLER: Stig Frode Henriksen er kjent fra filmer som Kill Buljo og Tomme Tønner. Store deler av Gåten Ragnarok er satt til hans hjemfylke, Finnmark. FotoL Tor Gunnar Berland / Stella Pictures
Skuespiller Pia Tjelta kom med datteren Sofia på premieren av Gåten Ragnarok. Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures