Dette er Kurt Nilsens første triumf som albumartist

Ikke hver gang han lykkes - men det gjør han her.

GJØR IKKE SKAM PÅ FLANELLSKJORTA: Kurt Nilsens nye album er en kledelig tilbakelent, overveiende akustisk countrypop. Foto: Jacques Hvistendahl
GJØR IKKE SKAM PÅ FLANELLSKJORTA: Kurt Nilsens nye album er en kledelig tilbakelent, overveiende akustisk countrypop. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Det vil være synd om den ambisiøse teppebombingen av beste sendetid, generell mediestøy og trivelige versjoner av andres låter tar luven av dette kledelig tilbakelente og ganske stillferdige Kurt Nilsen-albumet. I det store og hele er dette Kurts første genuine triumf som albumartist.

Delikat countrypop «Inni en god periode» framstår, på et par unntak nær, som en delikat, overveiende akustisk countrypopplate, med en smakfullt nedtonet produksjon som ikke gjør noe som helst forsøk på å stille seg i veien for sangeren Kurt Nilsen.

Det har aldri vært noe å si på Nilsens kvaliteter som sanger. Det er stemmen som har løftet ham fra tette sluk og ut til det norske folk. På dette albumet imponerer han enda mer enn før. Nivået er slik at man underveis her blir såpass henført at man til en viss grad mister noe av motstandsdyktigheten mot den relativt enkle hverdagspoesien som ledsager låtene.

Espen Linds innsats bak spakene her bidrar også til dette: produksjonen på Kurt Nilsen-platene har ofte hatt noe samlebåndsaktig over seg, men «Inni en god periode» preges av klok og bevisst økonomisering med virkemidlene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer