NYESTE MEDLEM: Ivar Nikolaisen, kjent fra Silver og The Good The Bad And The Zugly, skal være Kvelertaks nye vokalist. Foto: Gonzales Photo / Jarle H. Moe / NTB Scanpix
NYESTE MEDLEM: Ivar Nikolaisen, kjent fra Silver og The Good The Bad And The Zugly, skal være Kvelertaks nye vokalist. Foto: Gonzales Photo / Jarle H. Moe / NTB ScanpixVis mer

Kvelertak:

Dette er Kvelertaks nye vokalist

Ivar Nikolaisen (39) tar over for frontfigur Erlend Hjelvik.

Når det norske bandet Kvelertak går på scenen på Fjellparkfestivalen i Flekkefjord rundt midnatt i kveld, er det første gang bandet spiller uten sin originale vokalist Erlend Hjelvik, som meldte sin avskjed tidligere denne uka.

Etter planen skulle Kvelertak ha fullført festivalsommeren med den originale besetningen, men slik ble det ikke.

- Siden Erlend ikke kan fullføre sammen med oss, presenterer vi allerede nå det nye bandmedlemmet på Fjellparkfestivalen kommende helg, uttalte de gjenværende medlemmene av Kvelertak i ei pressemelding.

SLUTTET: Erlend Hjelvik under Kvelertak-konserten på Roskildefestivalen i 2013. Hjelvik meldte mandag denne uka at han slutter som frontfigur i bandet. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
SLUTTET: Erlend Hjelvik under Kvelertak-konserten på Roskildefestivalen i 2013. Hjelvik meldte mandag denne uka at han slutter som frontfigur i bandet. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer

Ny vokalist i kveld

Kvelertaks manager Kim Paulsen bekrefter i en pressemelding klokka 23.55 at Ivar Nikolaisen (39) er bandets nye vokalist.

Nikolaisen har tidligere vært vokalist i punkbandet Silver, og synger i The Good The Bad And The Zugly. Sistnevnte band har turnert sammen med Kvelertak tidligere. Nikolaisen har også tidligere bidratt på vokalsporene til flere av Kvelertaks låter.

Han er broren til artistene Emil, Hilma og Elvira Nikolaisen.

- En ære

- Jeg har vært stor fan av Kvelertak helt siden jeg så dem første gang for snart ti år siden. Det er en ære å få lov til å ta del i maskineriet! sier Nikolaisen i pressemeldingen fra manager Paulsen.

Bandet sier følgende om sin nye frontmann:

- Vi har turnert sammen med hans andre band flere ganger opp igjennom åra, og ingenting føles mer naturlig enn å tre ut på scenen med Ivar i front.

Nikolaisen bedyrer at han ikke akter å kopiere sin forgjenger Hjelvik. Årsaken er at det er «en umulig jobb».

- Erlend er en løve. Jeg er ei lita rotte! Men denne rotta er rimelig forbanna og full av smitte og pestilens, klar for å spre faenskap til nye høyder! Men mest av alt ser jeg frem til å aldri gå på jobb igjen!

Fjellparkfestivalen, og Nikolaisens jomfruopptreden med Kvelertak, går for øvrig av stabelen i Flekkefjord, like ved Nikolaisen-søsknenes barndomshjem på Moi.

Facebook-melding

Det var mandag at vokalist Erlend Hjelvik meldte i et Facebook-innlegg at hans tid i hardcore/metal-bandet Kvelertak er over.

- Det er ingen enkel måte å si dette på, så jeg går rett på sak. Det er nødvendig for meg å skille lag med Kvelertak, skriver Hjelvik i innlegget.

I Facebook-innlegget skriver Hjelvik at han «grunnet omstendigheter utenom hans kontroll» ikke vil kunne delta på de siste fire planlagte showene i Norge denne sommeren, og beklager for dette.

Dette gjelder blant annet konserten som går av stabelen i kveld på Fjellparkfestivalen 20. juli. I tillegg gjelder det en konsert på festivalen Utkant på Skjerjehamn fredag 27. juli, samt en konsert på Den festivalen i Vangen 24. august.

Nytt album

2004: Nikolaisens band Silver spilte konsert på CBGB i East Village i New York. Foto: Ørjan F. Ellingvåg / Dagbladet
2004: Nikolaisens band Silver spilte konsert på CBGB i East Village i New York. Foto: Ørjan F. Ellingvåg / Dagbladet Vis mer

Kvelertak har blant annet turnert med store band som Metallica og Mastodon, og spilt med Slayer og Anthrax, i tillegg til å ha varmet opp for Foo Fighters, Iron Maiden og Kiss her hjemme i Norge.

I høst går hardcore/metal-bandet i studio for å spille inn sitt neste album, som er planlagt utgitt i 2019. Det blir også det første albumet uten Erlend Hjelvik som frontfigur og vokalist.

Det Stavanger-baserte bandet ble startet i 2007, og har fram til i dag bestått av Erlend Hjelvik, Bjarte Lund Rolland, Maciek Ofstad, Vidar Landa, Kjetil Gjermundrød og Marvin Nygaard. Nå er det klart at Erlend Hjelvik vil bli erstattet med Ivar Nikolaisen.

De vant i 2010 Spellemannprisen i rock, i tillegg til Spellemannsprisen for årets nykommer med debutalbumet «Kvelertak». Det samme albumet fikk terningkast fem av Dagbladets anmelder, og solgte til gull innen få måneder. I 2013 vant de Spellemannprisen i metal.

IKKE FOR BARN: Musikkvideoen til Kvelertaks singel «MÅNELYST» fra 2013 er av den mer voldsomme sorten. I løpet av det tre minutter lange klippet har regissør Fredrik Hana (26) satt sammen en rekke skrekkelige scener der både blod og innvoller flyter. Video: Fredrik Hana / Kvelertak Vis mer