Anmeldelse: Emma Steinbakkens «Rådebank»-låt

Dette er låta vi trenger nå

Hva skulle til for at Hellbillies toppet «Norway top 50»? At Emma Steinbakken covret dem i «Rådebank» - tydeligvis.

HYLLER: «Rådebank»-låta «Jeg glemmer deg aldri» har på rekordtid bergtatt hele Norge, og med god grunn, skriver musikkanmelder Aurora Henni Krogh. OBS: Klippet kan avsløre handling. Bilder fra NRK. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Jeg glemmer deg aldri»

Emma Steinbakken

Plateselskap: Little big sister

«Emma Steinbakken slår ut Olivia Rodrigo - med god grunn»
Se alle anmeldelser

LÅT: «Rådebank»-låta «Jeg glemmer deg aldri» har på rekordtid bergtatt hele Norge, og med god grunn. TV-serien har de siste ukene vært på alles lepper etter å ha levert en knallsterk andresesong. Den norske folket omfavnet rånerne fra Bø, og noe publikum bet seg merke ved var en uventet Hellbillies-cover som hadde sneket seg inn i sesongen ellers så herlig rølpete soundtrack.

Bak coverlåten står produsent Carl-Viktor, sammen med artist Emma Steinbakken, og det tok ikke lange tiden før seer-kravet om å gjøre låta tilgjengelig på Spotify ble oppfylt.

Så tok det av.

Fantastisk stemme

Den nakne og nedstrippede versjonen av «Jeg glemmer deg aldri» sentrerer seg rundt Steinbakken og hennes fantastiske stemme. Den atmosfæriske, men minimalistiske melodien gir Steinbakken mye spillerom, et ansvar hun tar på strak arm. Framførelsen er gripende. Steinbakkens fantastiske stemme og dedikasjon til teksten gjør en seig Hellbillies-slager til en drømmelåt, fylt med håp og ettertanke.

Formidlingen treffer dypere enn man skulle tro. Det er som om hvert ord synker inn og planter små frø i hjernen på lytteren. Som om tiden stopper. Som om alt annet stilner for at lytteren skal få med seg hvert ord som ytres av Steinbakkens glassklare vokal.

Den norske teksten legger heller ingenting imellom, og kanskje er dette også noe av det som gjør at låten resonnerer med publikum så momentant som den ser ut til å gjøre.

Håp

For et korona-slitent Norge blir låter som nettopp denne livbøyer som gjør grå hverdag litt lettere. Vi så det i fjor med Frida Ånnevik og Chris Holstens «Hvis Verden», og det er kanskje det samme behovet for stillsinnet håp, ettertanke og virkelighetsflukt vi nå igjen ser i publikums omfavnelse av Steinbakkens verk.

Når du klarer å vippe selv Olivia Rodrigo av førsteplassen har du gjort mer enn noe riktig.

«Jeg glemmer deg aldri» er en gripende påminnelse som samler det norske folk om følsomme bekjennelser i ei tid vi trenger det mer enn noen gang. Ta vare.

d

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer