Anmeldelse: Emma Steinbakkens «Rådebank»-låt

Dette er låta vi trenger nå

Hva skulle til for at Hellbillies toppet «Norway top 50»? At Emma Steinbakken covret dem i «Rådebank» - tydeligvis.

HYLLER: «Rådebank»-låta «Jeg glemmer deg aldri» har på rekordtid bergtatt hele Norge, og med god grunn, skriver musikkanmelder Aurora Henni Krogh. OBS: Klippet kan avsløre handling. Bilder fra NRK. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LÅT: «Rådebank»-låta «Jeg glemmer deg aldri» har på rekordtid bergtatt hele Norge, og med god grunn. TV-serien har de siste ukene vært på alles lepper etter å ha levert en knallsterk andresesong. Den norske folket omfavnet rånerne fra Bø, og noe publikum bet seg merke ved var en uventet Hellbillies-cover som hadde sneket seg inn i sesongen ellers så herlig rølpete soundtrack.

Bak coverlåten står produsent Carl-Viktor, sammen med artist Emma Steinbakken, og det tok ikke lange tiden før seer-kravet om å gjøre låta tilgjengelig på Spotify ble oppfylt.

Så tok det av.

Fantastisk stemme

Den nakne og nedstrippede versjonen av «Jeg glemmer deg aldri» sentrerer seg rundt Steinbakken og hennes fantastiske stemme. Den atmosfæriske, men minimalistiske melodien gir Steinbakken mye spillerom, et ansvar hun tar på strak arm. Framførelsen er gripende. Steinbakkens fantastiske stemme og dedikasjon til teksten gjør en seig Hellbillies-slager til en drømmelåt, fylt med håp og ettertanke.

Formidlingen treffer dypere enn man skulle tro. Det er som om hvert ord synker inn og planter små frø i hjernen på lytteren. Som om tiden stopper. Som om alt annet stilner for at lytteren skal få med seg hvert ord som ytres av Steinbakkens glassklare vokal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer