HALEBOK: Illustrasjonene har hovedrollen i boka «Halens historie».
HALEBOK: Illustrasjonene har hovedrollen i boka «Halens historie».Vis mer

Dette er én av verdens beste bildebøker

Ifølge anerkjent bokpris.

(Dagbladet): Den norske barneboka «Halens historie» vant i dag Bologna Ragazzi Award - én av verdens mest prestisjetunge bildebokpriser.

Det melder forlaget Cappelen Damm i en pressemelding. Boka er skrevet av russiskfødte Yulia Horst, og illustrert av Daria Rychkova. 

- Jeg ble utrolig glad da jeg fikk beskjeden. Dette er virkelig en stor anerkjennelse, og jeg er stolt over hva vi har fått til, sier Horst i pressemeldingen.

Den internasjonale prisen gis til de beste bidragene innsendt av forlag verden rundt.

Forlag i over 40 land har i år sendt inn det som samlet ble om lag 1000 titler, ifølge pressemeldingen, til de fire kategoriene italienske Bologna Ragazzi Award deles ut i: non-fiction, fiction, new horizons og debutantprisen opera prima.

Den norske bildeboka «Halens historie» vant sistnevnte kategori. Prisen ble delt ut av arrangørene av barnebokmessa i Bologna.

«En forbløffende moden og kulturelt kyndig debut. (...) Hvert aspekt av livet og relasjoner er utforsket i forhold til dette temaet. (...) Kunstneren veksler mellom farge og svart-hvitt, og tegner med et øye for anekdotisk detaljert menneskelig samhandling», heter det i juryens begrunnelse.

Det er ikke første gang en norsk bok vinner den gjeve prisen.

I 2007 vant Stian Holes «Garmanns sommer», og året etter vant «Avstikkere» av Øyvind Torseter.