Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dette er Netflix og HBOs helt nye storsatsninger i høst

Sjekk ut lista!

KOMEDIEDRAMA: I Netflix storsatsning denne høsten, får man oppleve «Derek» hvor Ricky Gervais har skrevet, regissert og spiller hovedrollen. Foto: Netflix
KOMEDIEDRAMA: I Netflix storsatsning denne høsten, får man oppleve «Derek» hvor Ricky Gervais har skrevet, regissert og spiller hovedrollen. Foto: Netflix Vis mer

Flere og flere nordmenn har fått øynene opp for de ulike strømmetjenestene innen film og TV-serier den siste tida.

I Norge er kanskje tungvekterne Netflix og HBO Nordic mest kjent, men også TV 2 Sumo, ComoYo View og Viaplay leverer TV-underholdning via betalt streaming på nett. Internt kriger disse om å levere det beste og rykende ferske fra underholdningsverdenen først, og her er en oversikt på de ulike storsatsningene fra Norges streamingtjenester den kommende høsten.

- Dramaserien «The White Queen» ligger allerede ute på våre nettsider. Neste uke er det premiere på «Boardwalk Empire», samt at vi har premiere på to helt nye serier i slutten av september - «Masters of Sex» og «Hello Ladies», sier Rune Espedalen, i HBO Nordic til Dagbladet.

Toppet bestselgerlistene «The White Queen» er basert på bokserien som har toppet NY Times bestselgerlister. I tillegg til den, slipper også HBO Nordic sesong fire av «Boardwalk Empire», med premiere 9. september. Like etter kommer også sesong fire av den amerikanske komiserien «Eastbound & Down» med premiere 30. september, samt «Hello Ladies».

Kommunikasjonsdirektør i Netflix, Joris Evers, lover to nye originale Netflix-serier. Fra før av har Netflix hatt stor suksess med sine originale serier som «Hemlock Grove», «House of Cards» og «Orange Is the New Black». Nå kommer også komediedramaet «Derek» hvor Ricky Gervais har skrevet, regissert og spiller hovedrollen, samt «Turbo: FAST» fra DreamWorks Animation.

STORSATSNING: Dramaserien «The White Queen» skal være et av de sikre kortene HBO Nordic har i ermet for høsten. Også ComoYo View slipper første sesong av samme serie. Foto: HBO Nordic
STORSATSNING: Dramaserien «The White Queen» skal være et av de sikre kortene HBO Nordic har i ermet for høsten. Også ComoYo View slipper første sesong av samme serie. Foto: HBO Nordic Vis mer

- Vi har i tillegg startet produksjon av nye sesonger på «Orange is The New Black», «Hemlock Grove» og «House of Cards». Vi jobber alltid for å kunne tilby et godt utvalg av innhold for både voksne og barn, sier Joris Evers til Dagbladet.

For voldelig for tv TV 2 Sumo vil på sin side rekruttere abonnenter blant annet ved lanseringen av den britiske thrillerserien «Utopia». Dette er første gang Sumo har lansert noe eksklusivt på nett, men grunnet voldelig innhold bestemte kanalen seg for at den ikke skulle gå på TV-skjermen.

- «Utopia» er en serie som kun er tilgjengelig på TV 2 Sumo. Den hadde premiere tidligere denne måneden, og vi tror den kan være et spennende trekkplaster for våre seere. Vi ønsker å se på muligheten for å lansere flere serier, da nytt og eksklusivt innhold, inkludert sport, er noe av det som skiller oss fra arkivtjenestene, sier innkjøpsansvarlig i TV 2 Sumo, Kine Tveito Lundefaret til Dagbladet.

Sumo slipper også «Blue Bloods», «Homeland» og ny sesong av suksesserien «Grey's Anatomy».

Oppfølger på suksesserier PR Manager i Viaplay, Janette Cohen, lover en underholdningsfylt og spennende høst med oppfølgere på flere sesonger av det tilbudet de allerede leverer. Blant annet slippes realitykonseptet «Kari Traa Leikane», «En Idiot på Tur» og sesong to av publikumssuksessen «The Walking Dead».

- Det beste og unike med Viaplay er at noen av serien og filmene kan også lastes ned, slik at man kan se innholdet selv uten nettilgang, samt at vi velger å kjøre førvisninger på enkelte av egenproduksjonene, sier Cohen.

KOMEDIE: «Turbo: FAST» fra DreamWorks Animation kommer på Netflix i høst. Foto: Netflix
KOMEDIE: «Turbo: FAST» fra DreamWorks Animation kommer på Netflix i høst. Foto: Netflix Vis mer

I likhet med HBO Nordic vil også streamingtjenesten Comoyo gi ut «Boardwalk Empire» og «Hello Ladies» i høst.

- Vi gleder oss masse til å se disse, sier pressekontakt i ComoYo View, Hanne Knudsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media