- Dette er noe som vil blåse over ganske så fort

Ylvis-brødrene fnyser over opphavsrettanklagene.

STJERNEMØTE: I går var innspillingen av andre episode på NRKs program «Skavlan». Både Bård og Vegard Ylvisåker, artisten Sting, den svenske journalisten og forfatteren Jeanette Bonnier fra det svenske Bonnier-konsernet og den Nord-koreanske flyktningen EunSun Kim var i studio. Foto: Monkberry
STJERNEMØTE: I går var innspillingen av andre episode på NRKs program «Skavlan». Både Bård og Vegard Ylvisåker, artisten Sting, den svenske journalisten og forfatteren Jeanette Bonnier fra det svenske Bonnier-konsernet og den Nord-koreanske flyktningen EunSun Kim var i studio. Foto: MonkberryVis mer

LONDON (Dagbladet): Neste fredag er det duket for den andre episoden i årets sesong av «Skavlan» som sendes på NRK.

Under innspillingen av talkshowet, som ble gjort i London i går, var Ylvis-brødrene blant gjestene i studio.

Det bergenske brødreparet har de siste ukene gjort stor suksess med låta «The Fox», som er produsert av de norske gutta i Stargate. Musikkvideoen nærmer seg nå 30 millioner hits på nettstedet Youtube, og har fått stor oppmerksomhet fra utenlandsk presse.

En intervjuforespørsel har blant annet også kommet fra den amerikanske talkshow-dronninga Ellen DeGeneres.

- Jeg tror alle komikere ønsker å bli popstjerner, egentlig. Fra et komisk perspektiv ville vi misbruke talentet til Stargate ved å komme med en «shit» idé. Så var planen å komme tilbake med budskapet om at «sorry, gutter, dette funket ikke.» Men den planen mislykkes vi med, forteller Bård Ylvisåker til Fredrik Skavlan i studio.

- Problematikk Omtrent samtidig som megahiten gikk inn på en 29. plass på USAs Billboard-singelliste for litt over en uke siden, sprakk også nyheten om at låta ble fjernet fra den amerikanske Itunes-butikken. Grunnen var ifølge Warner Musics sjef i Norge, Guttorm Raa, at Itunes tok en avgjørelse om å fjerne låten basert på en tredjeparts påstander omkring opphavsrett.

Verken Ylvis-gutta eller TVNorge har tatt stilling til problematikken, men i går kunne programvertene fortelle til Dagbladet at de tror det hele vil blåse over ganske så raskt.

- Dette skulle ikke skje. Da mener jeg at videoen ikke var planlagt få så stor oppmerksomhet, sier Vegard Ylvisåker til Dagbladet.

- Men er dere stresset over opphavsrett-anklagene dere har fått?

- Nei, dette er noe som vil blåse over ganske så fort. Det er helt problemfritt, sier Bård.

- Søppelsang Også den engelske rockeartisten Sting, den svenske journalisten og forfatteren Jeanette Bonnier fra det svenske Bonnier-konsernet og den Nord-koreanske flyktningen EunSun Kim var i studio.

- Vi ville møte Sting i 2006, da han skulle ha konsert i Bergen, hvor vi hadde et radioshow. Så vi ringte arrangøren og spurte om vi kunne møte ham. Arrangøren bare lo og sa at det aldri kom til å skje, sier Vegard Ylvisåker til Skavlan.     

- Jeg føler meg litt dum at vi nå får møte deg med denne søppelsangen, sier han og ser på Sting.

Videre har gutta planlagt i alle fall to nye musikkvideoer denne sesongen. Om de klarer å toppe «The Fox», er de likevel usikker på.

- Vi kan nok sikkert si at det ikke vil handle om flere dyr, ler de.