- Dette er noe som vil blåse over ganske så fort

Ylvis-brødrene fnyser over opphavsrettanklagene.

STJERNEMØTE: I går var innspillingen av andre episode på NRKs program «Skavlan». Både Bård og Vegard Ylvisåker, artisten Sting, den svenske journalisten og forfatteren Jeanette Bonnier fra det svenske Bonnier-konsernet og den Nord-koreanske flyktningen EunSun Kim var i studio. Foto: Monkberry
STJERNEMØTE: I går var innspillingen av andre episode på NRKs program «Skavlan». Både Bård og Vegard Ylvisåker, artisten Sting, den svenske journalisten og forfatteren Jeanette Bonnier fra det svenske Bonnier-konsernet og den Nord-koreanske flyktningen EunSun Kim var i studio. Foto: Monkberry Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): Neste fredag er det duket for den andre episoden i årets sesong av «Skavlan» som sendes på NRK.

Under innspillingen av talkshowet, som ble gjort i London i går, var Ylvis-brødrene blant gjestene i studio.

Det bergenske brødreparet har de siste ukene gjort stor suksess med låta «The Fox», som er produsert av de norske gutta i Stargate. Musikkvideoen nærmer seg nå 30 millioner hits på nettstedet Youtube, og har fått stor oppmerksomhet fra utenlandsk presse.

En intervjuforespørsel har blant annet også kommet fra den amerikanske talkshow-dronninga Ellen DeGeneres.

- Jeg tror alle komikere ønsker å bli popstjerner, egentlig. Fra et komisk perspektiv ville vi misbruke talentet til Stargate ved å komme med en «shit» idé. Så var planen å komme tilbake med budskapet om at «sorry, gutter, dette funket ikke.» Men den planen mislykkes vi med, forteller Bård Ylvisåker til Fredrik Skavlan i studio.

- Problematikk Omtrent samtidig som megahiten gikk inn på en 29. plass på USAs Billboard-singelliste for litt over en uke siden, sprakk også nyheten om at låta ble fjernet fra den amerikanske Itunes-butikken. Grunnen var ifølge Warner Musics sjef i Norge, Guttorm Raa, at Itunes tok en avgjørelse om å fjerne låten basert på en tredjeparts påstander omkring opphavsrett.

Verken Ylvis-gutta eller TVNorge har tatt stilling til problematikken, men i går kunne programvertene fortelle til Dagbladet at de tror det hele vil blåse over ganske så raskt.

- Dette skulle ikke skje. Da mener jeg at videoen ikke var planlagt få så stor oppmerksomhet, sier Vegard Ylvisåker til Dagbladet.

- Men er dere stresset over opphavsrett-anklagene dere har fått?

- Nei, dette er noe som vil blåse over ganske så fort. Det er helt problemfritt, sier Bård.

- Søppelsang Også den engelske rockeartisten Sting, den svenske journalisten og forfatteren Jeanette Bonnier fra det svenske Bonnier-konsernet og den Nord-koreanske flyktningen EunSun Kim var i studio.

- Vi ville møte Sting i 2006, da han skulle ha konsert i Bergen, hvor vi hadde et radioshow. Så vi ringte arrangøren og spurte om vi kunne møte ham. Arrangøren bare lo og sa at det aldri kom til å skje, sier Vegard Ylvisåker til Skavlan.     

- Jeg føler meg litt dum at vi nå får møte deg med denne søppelsangen, sier han og ser på Sting.

Videre har gutta planlagt i alle fall to nye musikkvideoer denne sesongen. Om de klarer å toppe «The Fox», er de likevel usikker på.

- Vi kan nok sikkert si at det ikke vil handle om flere dyr, ler de.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer