PÅ KRIM-TOPPEN: Krimforfatter Gunnar Staalesen og Donald Duck-tegner Arild Midthun er påskekongene av krim. Foto: Tine
PÅ KRIM-TOPPEN: Krimforfatter Gunnar Staalesen og Donald Duck-tegner Arild Midthun er påskekongene av krim. Foto: TineVis mer

Dette er Norges desidert mest leste krimforfattere

I påska, vel å merke.

(Dagbladet): Forfattere som Jo Nesbø, Jørn Lier Host og Unni Lindell kan bare drømme om et slik opplag som krimduoen Gunnar Staalesen og Arild Midthun kan vise til.

- Ja, i påska slår vi alle, sier Varg Veums far, Gunnar Staalesen.

27,5 mill. i opplag Det handler om en annen «varg» denne gang, ulven Ulf Ulvheim, en snartenkt privatdetektiv med vel så høy oppklaringsprosent som sin kollega Varg Veum. Og opplaget, jo det står Tine for.

- Mysteriet er på alle Tines melkekartonger gjennnnom hele påske - i et opplag på 27,5 millioner, sier Staalesen.

Han synes det er morsomt med et slikt opplag, selv om det blir på en litt annen måte. Sammen med Donald Duck-tegner Arild Midthun er tre av melkekartongens fire sider prydet med et mysterium.

Mysteriet «Påskegullegget» - «Påskegullegget» er en kompakt fortalt historie. Vi har ni tegneserieruter fordelt på tre kartongsider. Det er litt annerledes enn å skrive en kriminalfortelling i romanform. En stor utfordring, men det er veldig morsomt - og i år er det det femte året vi har fått oppdraget av Tine, sier Staalesen.

- Siden den leses av hele familien, kan den ikke være for blodig. Så må det handle om en gjenstand som er forsvunnet.

Staalesen og Midthun presenterer en snedig gåte, som ikke blir avslørt på melkekartongene. Gåten er det opp til oss å løse.

19 år med kartongkrim 19 år på rad har Tines påskekartonger vært prydet med en krimgåte. En rekke norske forfattere har vært med på å gjøre påska mer spennende rundt frokostbordet rundt om i landet.

FRA ANDEBY TIL TINE: Arild Midthun er til vanlig Donald Duck-tegner.
FRA ANDEBY TIL TINE: Arild Midthun er til vanlig Donald Duck-tegner. Vis mer

Dette er noen Tines tidligere kartongkrim forfattere: Unni Lindell, John Michelet, Anne Holt, Jo Nesbø, Tom Egeland og  Erlend Loe.

- Vi får alltid mange gode tilbakemeldinger på påskekrimmen, så vi er glade for at Staalesen og Midthun også ville være med i år, sier markedssjef i Tine, Linn Heidi Lunde.

FRA VARG VEUM TIL TINE: Gunnar Staalesen. Foto: Keith Hammett
FRA VARG VEUM TIL TINE: Gunnar Staalesen. Foto: Keith Hammett Vis mer