Dette er Norges høyeste filmpremiere

Viste fram Hans Petter Molands nye film «Kraftidioten» utendørs på Beitostølen.

PREMIERE 900 METER OVER HAVET:  Filmen «Kraftidioten» hadde premiere i slalåmbakken på Beitostølen i kveld. Her vises filmen foran cirka 1000 publikummere med Beitostølen lysende i bakgrunnen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
PREMIERE 900 METER OVER HAVET: Filmen «Kraftidioten» hadde premiere i slalåmbakken på Beitostølen i kveld. Her vises filmen foran cirka 1000 publikummere med Beitostølen lysende i bakgrunnen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN (Dagbladet:): - Dette har vi gledet oss til i et år, sier den lokale ildsjelen Atle Hovi, og ønsket filmteamet hjertelig velkommen tilbake til Beitostølen.

På toppen av slalåmbakken strømmet lokalbefolkningen til, med luer og votter og termos - de mest garvede kledd i pels.

- Dette er hundre år gammel svensk hundepels, forklarer Astrid Lange og Torgeir Svalesen, som gledet seg veldig til filmen - og til å se venner og kjente som statister på lerretet.

Ville gi noe tilbake Størsteparten av Hans Petter Molands nye film, «Kraftidioten», er spilt inn på vintersportsstedet - ei bygd med 300 innbyggere 900 meter over havet. I fjor tilbrakte et filmteam på femti personer nesten to måneder i det norske vinterlandskapet. I går var på tide å gi noe tilbake til lokalsamfunnet - nemlig en norsk festpremiere for tusen publikummere.

- Vi hadde lyst å gjøre noe sammen med alle de fantastiske folkene som stilte opp for oss her på Beitostølen, og da tenkte vi det var like greit å vise filmen ute, sier Hans Petter Moland til Dagbladet.

Et stort lerret på over 40 kvadratmeter var satt opp på et platå øverst i bakken, og preppemaskinene hadde laget tribuner til mer enn tusen mennesker. Til stede på førpremieren var regissør Hans Petter Moland, skuespillerne Stellan Skarsgård, Anders Baasmo Christiansen og Kristoffer Hivju.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer