KJENT FJES: Charlie Cox' rolle som IRA-sympatisøren Owen Sleater i «Boardwalk Empire» ble lagt godt merke til.
KJENT FJES: Charlie Cox' rolle som IRA-sympatisøren Owen Sleater i «Boardwalk Empire» ble lagt godt merke til.Vis mer

Dette er nye «Daredevil»

Fra «Boardwalk Empire»-dressen til trikot.

(Filtermagasin.no): I dag kunngjorde tegneseriegiganten Marvel at hovedrollen i serien om den blinde superhelten «Daredevil» går til britiske Charlie Cox.

Storproduksjonen blir den første av hele fire samarbeidsserier mellom Marvel og strømmegiganten Netflix, og 13 timeslange episoder er bestilt i første omgang.

Samtidig må Cox gjøre seg klar til å henge opp dressen og ta ned trikoten. Hans to mest kjente roller hittil er som irsk oppvigler i forbudstidperla «Boardwalk Empire» og den vimsete hovedrollen i «Stardust».

Avløser Ben Affleck

«Daredevil» sendes på Netflix neste år, og blir en grundig skildring av advokaten Matt Murdock som bruker hyperrefleksene sine til å denge skurker på kveldstid.

Kreftene fikk han fra det samme radioaktive avfallet som blindet ham som barn.

Mange ble nok først kjent med superhelten i 2003, da Ben Affleck tolket ham i filmen med samme navn. Den fikk veldig blandet kritikk. Affleck er apropos aktuell som Batman i disse dager, og de første bildene av ham i den nye habitten ble nettopp sluppet.

Historien om Daredevil er ikke like gammel som Batmans, men strekker seg likevel helt tilbake til 1964, da han debuterte i sitt eget blad for første gang. Siden har han vært en av Marvels mest ikoniske figurer.

Byttet programsjef

Til tross for storsigneringen har tv-serien hatt en turbulent produksjon den siste tiden. Tidligere denne måneden forlot «Cabin in the Woods»-regissøren Drew Goddard rollen som sjef for prosjektet.

Han ble erstattet av Steven S. DeKnight, som blant annet hadde samme ansvaret for romerdramaet «Spartacus».

Lurer du forresten på hvem de tre andre Marvel-heltene som får hver sin Netflix-serie er? Jo, nå skal du høre:

Først ut er den avdanka superheltinnen «Jessica Jones», som etter hvert ble privatdetektiv. Hun får med tiden selskap av kampsportguruen «Iron Fist».

Til slutt krones kalaset av «Luke Cage», som er kompisen til desto mer kjente «Fantastic Four»