Dette er oppfølgeren til «Band of Brothers»

Trailer endelig klar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Miniserien «Band of Brothers» fikk mange fans i Norge, etter visning på NRK og en storselgende dvd-boks.

I 2007 ga kabelkanalen HBO grønt lys for en oppfølger, og nå begynner premieren å nærme seg. I går slapp derfor produsentene de første levende bildene fra den kommende serien, titulert «The Pacific».

Promovideoen byr både på pompøs orkestermusikk, voldsom skyting og nærbilder av forfjamsede soldater, og er således i «Band of Brothers»' ånd. Den sistnevnte serien fulgte The Easy Company i Europa, men denne gangen er det flere slag i stillehavsområdet og østasia som står i fokus.

Blant dem er slaget om Iwo Jima, som også er fimatisert av Clint Eastwood.

- Denne krigen skiller seg mye fra den som foregikk i Europa. Dette var en annerledes krig mot en annerledes fiende, sa Colin Callender i HBO Films da prosjektet ble offentliggjort.

Med andre ord er ingen av skuespillerne fra den originale serien med i denne - i stedet blir vi kjent med relativt ferske navn som Joseph Mazzello, Jon Seda og James Badge Dale.

Bruce McKenna - som var en av de viktigste manusforfatterne bak «Band of Brothers» - er imidlertid utøvende produsent, mens Tom Hanks, Steven Spielberg og Gary Koetzman står på produsentlista.

Kildematerialet er to bøker: «With the Old Breed» av Eugene Sledge og «Helmet for My Pillow» av Robert Leckie. Begge disse er karakterer i serien, i tillegg til den kjente krigshelten John Basilone.

Nøyaktig premieredato på serien er foreløpig ikke kjent, men HBO setter den opp enten seint i 2009 eller tidlig 2010. Canal Plus vil sende den først av de norske kanalene.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer