KOMMENTARER

Iskanten:

Dette er på grensen til lureri

Regjeringens forslag til ny iskantsone er ikke et kompromiss. Det er et triks.

ISKANTEN: Erna Solberg presenterte i dag den nye forvaltningsplanen for Barentshavet, sammen med klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn, olje- og energiminister Tina Bruu og KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
ISKANTEN: Erna Solberg presenterte i dag den nye forvaltningsplanen for Barentshavet, sammen med klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn, olje- og energiminister Tina Bruu og KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Striden om iskanten var ventet å bli den største konfliktsaken i norsk politikk denne våren. Før Frp valgte å forlate regjeringen på grunn av en syk 4-åring og mora hans, var det ventet at iskanten kunne bli Frp's exit fra regjeringen Solberg.

Det ville i så fall ha blitt den mest teknisk innviklede regjerings-exiten noensinne. Iskanten er et begrep som få skjønner, og som enda færre forstår detaljene i. Det eneste som har vært nokså lettfattelig, er at den enten skal nordover eller sørover. Og at dette vil få konsekvenser for hvor det skal være lov å lete etter olje og gass.

Det er kanskje derfor regjeringen har sett sitt snitt til å presentere løsningen de har landet på som et veloverveid kompromiss, mens det egentlig likner mest på et triks.

Det regnes som dårlig kutyme å avsløre slik, men her følger hemmeligheten bak regjeringens iskant-trylletriks:

Før dagens presentasjon av regjeringens konklusjon var det lekket til mediene at iskanten skulle trekkes sørover. Men har den egentlig det? Knapt. Den er faktisk også trukket litt nordover, enkelte steder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer