STJERNEKRIG: I kveld skal det avgjøres. Ella Marie og Ulrikke er klare for å gi alt i kveldens «Stjernekamp»-finale. Bildet er fra generalprøven. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
STJERNEKRIG: I kveld skal det avgjøres. Ella Marie og Ulrikke er klare for å gi alt i kveldens «Stjernekamp»-finale. Bildet er fra generalprøven. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Stjernekamp 2018

Dette er planen for å vinne «Stjernekamp» i kveld

- Det blir krig, sier Ulrikke Brandstorp.

Årets «Stjernekamp»-eventyr går mot slutten. Igjen i konkurransen står de to yngste deltakerne, Ella Marie Hætta Isaksen og Ulrikke Brandstorp. I kveld skal det endelig avgjøres hvem som er «Norges ultimate entertainer 2018».

- Det har vært ei veldig emosjonell uke. Jeg gråter hele tida. Det er ingen hemmelighet at vi har holdt på i ti uker uten å hvile, og det kjenner kroppen. Samtidig er vi så gira fordi det finale, sier Ulrikke Brandstorp til Dagbladet.

Saken fortsetter under animasjonen.

- Krig, med kjærlighet i bunn

For å kunne stå i finalen har de to jentene slått ut de andre deltakerne en etter en, i sjangre som hip hop, soul, joik, hardrock og opera - for å nevne noen.

- Jeg og Ella har et fellesmål, og det er å lage tidenes «Stjernekamp»-sending. Vi er de yngste som noen gang har vært i finalen sammen, og vi skal ha det gøy. Vi skal gi det siste som finnes i kroppene våre, det skal ut nå. Så har vi hvert vårt delmål, og det er å vinne, sier Ulrikke, og fortsetter:

- For det er bare en vinner. Det er lov å synes at det er kjipt å ikke vinne. Det kommer til å bli surt. Men begge unner hverandre en seier. Begge er veldig sultne på seier også. Det blir krig, men med kjærlighet i bunn.

SNAKKEFORBUD: Ella Marie mistet stemmen før hun skulle synge med sitt store idol Silya Nymoen i semifinalen. Slik løste hun det. Video: Mathilde Lea. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer Vis mer Vis mer

Håndplukkede låter

I kveld blir det ikke noe eget tema for sendingen. I stedet skal Ella Marie og Ulrikke synge tre selvvalgte låter: en reprise fra årets «Stjernekamp», en låt fra sitt eget repertoar, og en selvvalgt finalelåt.

- For å vinne i kveld skal jeg gi alt, følge magefølelsen og ha gode mantraer i hodet. Jeg føler at vi har litt mer troa nå enn tidligere, for nå har vi håndplukkede låter, så nå gjør vi ting vi virkelig har lyst til å gjøre, sier Ella Marie til Dagbladet.

Ella Marie skal blant annet framføre sin egen låt «In Comparison» sammen med bandet Isák. Hun beskriver teksten som et viktig budskap med dybde. Når hun går på scenen er det ikke bare med mål om å være artist, men også om å være en rollemodell og en formidler, forteller hun.

BACKSTAGE: Ole Børud viser fram sine beste «Gangnam Style»-moves. Mens Ulrikke Brandstorp har satt seg et mål om å flørte mest mulig i kveld. Reporter: Mathilde Lea Video: John T. Pedersen Vis mer Vis mer

- Hele motivasjonen til å satse på bandet, er fordi jeg følte det manglet en stemme for moderne samer. Jeg opplever sykt ofte at vi blir satt i bås, og det er stereotypier som følger min kultur og mitt folk. Så jeg hadde så lyst til å være en motvekt til det, sier Ella, og forklarer:

- Jeg vil gi en realitycheck til Norge. Det finnes noen som går hele livet og tror at de fleste samer bor i lavvo. Det jeg prøver å gjøre er å knuse stereotypien.

I finalelåten vil Ella Marie vise fram nettopp essensen av sin ambisjon: det å joike i en ny og moderne drakt.

- Jeg håper å overgå alt jeg har gjort tidligere. Jeg ønsker å gjøre folket mitt stolt, og samtidig åpne fleres øyne for joiken, sier hun.

Saken fortsetter under bildet.

EMOSJONELL UKE: - Det har vært ei emosjonell uke. Jeg gråter hele tida, sier Ulrikke Brandstorp. Bildet er fra semifinalen, da Ulrikke og Ella Marie gikk videre til finalen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
EMOSJONELL UKE: - Det har vært ei emosjonell uke. Jeg gråter hele tida, sier Ulrikke Brandstorp. Bildet er fra semifinalen, da Ulrikke og Ella Marie gikk videre til finalen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Skal gi alt

Av både dommerne og de andre deltakerne har Ulrikke fått ros blant annet for sin tilstedeværelse og evne til å skape show på scenen.

- Noen ganger føles det ut som jeg ikke har kontroll. Men jeg tror jeg klarer å ta meg litt i det før jeg går på scenen, ved at jeg puster tungt. Så tenker jeg at jeg ikke får gjort noe mer likevel, så da får jeg prøve å ha det gøy, og så går det som det går, sier hun, og fortsetter:

- For å vinne «Stjernekamp» skal jeg gi alt av meg selv, og ikke minst kose meg. For når man nyter øyeblikket og har det gøy, kan det oppstå fine ting.

- Være mer sårbar

Ulrikke har tidligere vært med både i «The Voice» og «Idol», og har derfor en viss erfaring med å konkurrere på tv. Denne gangen har hun imidlertid prøvd å være mer åpen og vise mer følelser.

- Før tror jeg det var viktigere for meg å være tøff, og vise at ingenting knekker meg, sier hun, og fortsetter:

- Men denne sesongen har jeg utfordret meg mer på å være sårbar. Det er kanskje da musikken betyr mer, for jeg ønsker jo at det skal skapes noe hos den som lytter. Og for at det skal bli ekte, så må man gi av seg selv.

Med mål om å levere best mulig på scenen, forteller Ulrikke at hun har jobbet mye.

- Noen ganger kan perfeksjonist- og flink pike-syndromet gå litt mot meg. For når jeg har vært ferdig på scenen, har jeg dratt rett hjem og sett på opptak for å analysere hva jeg har gjort. Det blir jeg litt sliten av, men jeg vil alltid pushe meg for å bli bedre. Alltid. Og da kreves det, sier hun.

Finalen i «Stjernekamp» begynner 19.50 på NRK1.