- Dette er rett og slett svindel

TV 2 har sitert lydopptaket der Wenche Behring Breivik raser mot Marit Christensens bok.

(Dagbladet): TV 2 siterte i kveld et lydopptak som ble tatt av Wenche Behring Breivik mens lå syk på Radiumhospitalet, kun få dager før hun døde. Opptaket skal vise hvordan Breivik sterkt motsatte seg boka. 

- Plutselig ble det hennes bok. Det var da jeg sa til meg selv: Nei, gud om jeg gidder. Jeg fant ut at dette her var rett og slett svindel. Svindel kaller jeg det, sier hun i opptaket ifølge TV 2. 

Wenche Behring Breiviks advokat Hans Marius Graasvold sier til tv-kanalen at Breivik følte at hun ble fralurt informasjon.

- Jeg har følelsen av at du rett og slett har overkjørt alt jeg har sagt i denne boken. Det er ikke min bok, det er din bok, skal hun ha sagt.

Christensen sier selv til TV 2 at hun ikke visste noe om det sterke ønsket om å unngå at boken ble gitt ut. 

- Den siste gangen jeg så henne var 4. mars. Da ga vi hverandre en klem og avtalte at jeg skulle komme igjen dagen etter. Hva som har skjedd etter dette, vet jeg ikke, sier Christensen til TV 2.

Christensen holdt i dag en pressekonferanse der hun forklarte hvorfor hun har skrevet boka og redegjorde for hva hun mente skjedde da Breivik ønsket å trekke seg fra bokprosjektet.