SVAKE SAKER: Anne Rimmen og Didrik Solli-Tangen har ansvaret for elendigheten som vises på TVNorge. Nok en sangkonkurranse med 100 personer i en vegglysjury. Oi, oi, oi. Foto: TVNorge
SVAKE SAKER: Anne Rimmen og Didrik Solli-Tangen har ansvaret for elendigheten som vises på TVNorge. Nok en sangkonkurranse med 100 personer i en vegglysjury. Oi, oi, oi. Foto: TVNorgeVis mer

TV-anmeldelse: «All Together Now» på TVNorge

Dette er så pregløst at det kanskje kan bli en kultsuksess i alt sitt elende

Anne Rimmen er for dyktig til å bli satt til å lede slikt tøv.

TV: Samme tirsdagskveld som det harme ulvefolket besøkte Oslo er det premiere på «All Together Now» som ledes av Anne Rimmen. Hun er i utgangspunktet dyktig til å lose oss gjennom de store show og diverse livesendinger, men hun hadde fortjent noe helt annet enn dette her.

Rimmen eier litt den berømte TV-ruta, men når du skal fronte nok et dørgende kleint musikkshow av en sangkonkurranse – originalen hadde premiere på BBC i fjor – så hjelper dette så veldig lite. Stort smil, lette dansetrinn, noen tårer og opp og ned mange trapper gjør ikke susen, dessverre. Rimmen må brukes til noe helt annet, TVNorge. Hør etter da!

«All Together Now»

2 1 6

Musikkshow

8.januar
Beskrivelse:

Sangkonkurranse

Kanal:

TVNorge og Dplay

«Sjeldent talentløs underholdning.»
Se alle anmeldelser

At juryen, bestående av 100 personer som mer eller mindre er kjente, halvkjente og helt ukjente fra sang, revy, show og eine kleine muzak og som mer enn gjerne vil synge med så fort det lar seg gjøre i en slags monumental utgave av «Beat for Beat», ledes av Didrik Solli-Tangen, ja, det er bare helt naturlig. Why? Derfor.

Som magister innenfor faget gammel grinebiter er det en sann glede å fortelle at du ikke går glipp av noe som helst hvis du velger å rulle rundt i snøen i 45 minutter framfor å se på dette. Du har også nesten sikkert opplevd langt bedre og mer spennende sangkonkurranser de siste 20 åra. Sangkonkurranser ja, ja. Vi lever jo i en verden der det meste skal stemmes over. Ut. Inn. Vekk. Hadde vi kunne stemt i kveld så ville «All Together Now» vært tatt av lufta, ganske så pronto.

Dette er en C-lagsturnering for amatører, og noen profesjonelle, der artistene skal forsøke å synge seg til finalen ved å få flest stemmer av de 100 i vegglyspanelet. Et panel som lyser opp som et Las Vegas der lysene er kjøpt inn på tilbud hos Clas Ohlson. Veggpryden er også som å skue gamle Holger Danske legge fra kai i 1975, i skumringen fra Oslo havn, med kurs for billig brennevin, et orkester fra det store utland, kanskje siste dans og en slurk lunken Blue Nun, alt dette lenge før Færder Fyr. I baren høres Avec Rumba som synger på siste verset.

Det tøffeste og fineste med premieren, for denne anmelder, var gjensynet med tvillingbrødrene, Brothers Karlsen (Taiwo og Kehinde) i dommerpanelet. De er like shadescoole som alltid og burde ha brutt ut i «Back In Black». Vi så også countrystemmemannen Harald Thune og et par andre fjes av arten hmm, er det ikke henne eller ham? Da har vi ikke glemt Per Sundnes eller at Charlotte Sofie sang bra nok sammen med Chris aka litt Sting.

Men, litt ærlig talt. Dette ble i sum ganske så semre saker der vi til tider trodde vi var benket foran den mest elendige russerevyen i 2019 bestående av plattheter og karaoke fra Bar Nedlagt.

Vi skjønner at det er veldig fristende å kjøpe en braksuksess fra et annet land. Kopiere og sende ut og håpe på det beste, men vi må huske på at BBC har et langt større arsenal av artister de kan velge mellom, dette både på scenen og i juryen. Denne norske utgaven er dessverre en like blek kopi som den fjonge sveisen til godeste Rimmen. Men, som sagt, hun fortjener bedre programmer å bryne seg på etter overgangen fra NRK.

Nei, gi meg heller allsang både langt over og meget under grensen enn dette her. Hilsen den sure frosk som faktisk sjekket om det var gåsehud opptil flere ganger. Uten hell. Og, uten gåsehud er det over og ut. Gåsehud er et tegn på øyeblikkets kvalitet innenfor planet deilig popmusikk.