Ringens brorskap:

Dette er så sjukt harry

Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) skal lage en egen ring for studenter med mastergrad. Trøste og bære, for et jåleri.

Mye bling, men ingen ring: Kong Harald har mange medaljer, men ikke NTH-ringen. Her ved et NTNU-besøk. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Mye bling, men ingen ring: Kong Harald har mange medaljer, men ikke NTH-ringen. Her ved et NTNU-besøk. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • På kornet er et skråblikk fra Dagbladets journalister.

Man skal ikke plassere mennesker i bås, men i Norge bor det folk, hundeeiere og sivilingeniører. Sistnevnte lar seg identifisere av den såkalte «NTH-ringen», designet av Vidkun Quislings landbruksminister, Tormod Kristoffer Hustad, i 1914.

Ringen fås kjøpt hos gullsmeden for noen tusenlapper, og kan beskues på emneknaggen #nthringen. Tenk bling bling, bare med allværsjakke.

Ringen er riktignok ikke for alle, og kan bare bæres av sivilingeniører og sivilarkitekter, og kan bare anskaffes mot framvisning av vitnemål fra Norges Tekniske Høiskole (NTH).

«Faktisk er den en av landets mest anerkjente skoleringer», kan vi lese hos gullsmeden, som for øvrig har eksklusiv salgsrett av den. Kudos for å hevde dere i den knallharde og rikskjente skoleringkonkurransen.

Unnskyld! Sa jeg NTH? NTNU heter det nå. Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, et navn NTH-ringbæreren glemmer forbausende ofte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.