Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dette er Seigmen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siste vers

1989: Alex Møklebust (gitar, vokal) og Sverre Økshoff (gitar) får med seg Kim Ljung (bass og låtskriver) og Noralf Ronthi (trommer) og danner Klisne Seigmenn. De debuterer på diskoteket Sjøormen under den årlige Julerocken.

1991: Klisne Seigmenn blir Seigmen og spiller inn EPen «Pluto», som gis ut på nyåret i 1992. «Dette er guder som trenger tilbedelse» skrev Puls.

1993: Seigmen slipper låta «Mesusah» på en samle-CD fra musikkbladet Rock Furore. Sony Music tilbyr platekontrakt og gir ut albumet «Ameneon» (terningkast 5 i Dagbladet) som allerede er spilt inn.

1994: En cover av deLillos' «Hjernen er Alene» blir en massiv Seigmen-hit. Albumet «Total» slippes (terningkast 5 i Dagbladet).

1995: Seigmen spiller på Roskilde. De legger ikke opp. De «går pop» og slipper både singel og album kalt «Metropolis» (terningkast 5 i Dagbladet). Plata er spilt inn i L.A. (sammen med en engelsk versjon som gis ut seinere), og går rett inn på 1. plass på VG-lista, og solgte i nærmere femti tusen eksemplarer.

1996: «Metropolis» vinner Spellemannpris for beste rockalbum.

1997: Seigmen spiller inn sterkt 80-tallssynth-influerte og engelskspråklige «Radiowaves» (terningkast 5 i Dagbladet) i London og slipper albumet i etterkant av singelen «Universal». Bjørn Oppsahl fotograferer dem nedsminket og androgyne i bladet BEAT, albumet blir en salgsmessig nedtur, Seigmen mister kredibilitet blant rockesynsere og blir kalt pompøse og selvhøytidelige.

1998: Ett av karrierens høydepunkt inntreffer når de legger ut på Europa-turné med engelske Paradise Lost på nyåret. Ved hjemkomsten bestemmer gitarist Sverre Økshoff seg for å trekke seg fra bandet. Seigmen rapporterer om sin forestående oppløsning.

1999: Samleplata «Monument» med to nye Seigmen-låter slippes i februar, og Seigmen avslutter en nesten ti år lang karriere med to konserter på Rockefeller i Oslo, i kveld og i morgen.