Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm

- Dette er skikkelig krise

Truls Svendsen har i flere år lekt med tanken om å drive restaurant med TV-makkeren Hellstrøm. Da det endelig ble realiteten, så forsvant han.

KORONA: Eyvind Hellstrøm blir fortvila da makkeren Truls Svendsen kommer med beskjed om sykdom. Video: TV2. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Eyvind Hellstrøm (73) hadde sverget på at han aldri mer skulle drive restaurant, etter å ha vært sjefkokk i nesten 30 år på gourmetrestauranten Bagatelle i Oslo.

Men da TV-makker Truls Svendsen (49) sa «Hvor vanskelig kan det være», fikk Hellstrøm nok. Stjernekokken ville at Svendsen skulle få oppleve hvordan det er å drive restaurant, og dermed startet radarparet opp en bistro i Oslo i april i år. Resultatet har blitt til TV 2-programmet «Truls à la Hellstrøms Bistro»

- Helt krise

For Svendsen skulle det å drive bistro være enklere sagt enn gjort. Allerede andre dag bistroen var åpen for gjester, startet dramatikken. Truls Svendsen testet positivt for corona, noe som betød at han måtte isolere seg hjemme.

NY RESTAURANT: I april i år åpnet Eyvind Hellstrøm og Truls Svendsen en bistro i Oslo sentrum. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
NY RESTAURANT: I april i år åpnet Eyvind Hellstrøm og Truls Svendsen en bistro i Oslo sentrum. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer

- Det å drive bistro med Truls har sine utfordringer, men når han i tillegg ringer og sier at han har fått corona, så er det liksom ikke grenser for hvor mange problemer vi skal oppleve, sier Hellstrøm når Truls ringer for å informere om at han har blitt syk.

Med Svendsen ute av spill, måtte Hellstrøm drive restauranten han i utgangspunktet ikke ville åpne, uten Svendsen.

- Dette er skikkelig krise, konstaterer stjernekokken overfor Truls over FaceTime.

Sørget for erstattere

Svendsen forteller til Dagbladet at det var kjipt å bli rammet av corona under innspillingen.

ÅRSVIS: Kompanjongene Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm har i flere år vært å se på tv-en. I år driver de en bistro sammen. Foto: TV 2
ÅRSVIS: Kompanjongene Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm har i flere år vært å se på tv-en. I år driver de en bistro sammen. Foto: TV 2 Vis mer

- Spesielt etter at vi var så sårbare i utgangspunktet med bare meg, Eyvind og Mathilde (medarbeider på bistroen, journ.anm.). Jeg følte jo at jeg sviktet dem, men samtidig kunne jeg ikke nærme meg restauranten, forteller han.

MESTERKOKK: Eyvind Hellstrøm, aktuell med nytt tv-program «Truls á la Hellstrøms Bistro». Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
MESTERKOKK: Eyvind Hellstrøm, aktuell med nytt tv-program «Truls á la Hellstrøms Bistro». Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer

Men selv om humoristen hadde pådratt seg corona, var det ingen tvil om at «showet must go on». 49-åringen ante råd, og sørget for at Katarina Flatland og Marion Ravn steppet inn.

- Jeg har hørt at de klarte seg godt, men jeg vil nok tro at de sikkert har forbedringspotensialet de også, akkurat som meg. Vi er alle ferskinger i «gamet». Men så kan det godt hende at Eivind ikke var fornøyd. Han er jo stort sett ikke det, humrer Svendsen

- Steintøft

Svendsen forteller at det å drive restaurant har vært vanskeligere enn det han hadde trodd på forhånd.

- Det er nesten flaut hvor lett jeg tok på det. Det er steintøft. Jeg hadde respekt for yrket før jeg bega meg ut på det, men har fått enda større respekt i ettertid, sier han.

Han sier at har lært mye om restaurantdrift etter oppstarten med bistroen.

- Men det er vel egentlig ganske varierende hvordan det har gått. Men uansett hvordan jeg har levert, har det alltid vært kjeft å få fra Eivind, humrer Svendsen.

LATTERKRAMPE: Eyvind Hellstrøm har koronaangst, og det vet Truls Svendsen å utnytte. Video: TV 2 - Truls á la Hellstrøms Bistro Vis mer

Tromsøværingen tror det er noe spesielt med kokker.

- Det virker som om det er frykt som skal gjøre folk bedre. Men jeg får bare henge på Hellstrøm. Jeg klarer ikke ta det så seriøst når det er frykt innblandet, innrømmer 49-åringen, og legger til:

- Men det må bare si, og det er viktig, jeg kan forstå at Eyvind blir oppgitt over ting. Han er en perfeksjonist, og da kan jeg forstå hans frustrasjon over å han en idiot løpende rundt i lokalet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer