- Dette er skittentøyvask og hanekamp

Kjetil Rolness mener Harald Eia bare er «sår og sint».

- PERSONANGREP: Sosiolog og skribent Kjetil Rolness syns det var guffent å lese Eias kronikk. Nå slår han tilbake. Foto: Nina Hansen/Dagbladet
- PERSONANGREP: Sosiolog og skribent Kjetil Rolness syns det var guffent å lese Eias kronikk. Nå slår han tilbake. Foto: Nina Hansen/DagbladetVis mer

- Det var ganske guffent å lese, sier sosiolog og skribent Kjetil Rolness.

Han snakker om kronikken ført i pennen av Harlad Eia, som står på trykk i fredagens Dagbladet.

I sitt svar på Rolness sin kritikk av Storbynatt, skriver Eia at Rolness er «En mann som stjeler og slurver og dekker det til med eleganse», og anklager Rolness for å ha plagiert hans egne poenger i forbindelse med Hjernevask-debatten.

• Les også Eias svar på kritikken fra Andreas Hompland.

- Debattfaglig svakt - Jeg syns det er under beltestedet, og feilaktig. I forhold til plagiatpåstanden kan jeg dokumentere at jeg selv har funnet de poengene jeg kom med i spalten, sier Rolness, og legger til:

- For å bruke Eias ord, dette er debattfaglig svakt. Det eneste Eia klarer å møte kritikken med er: det er ikke jeg som er slem og utdatert, det er du!

- Ifølge Eia er dere venner og naboer, hvorfor ender en så personlig krangling i debattspaltene?

- Eia trekker litt langt når han sier at vi er venner. Jeg vil nøye meg med å si en god bekjent. Vennskap forutsetter fortrolighet, og det tror jeg endel mennesker har problemer med når det gjelder Eia.

- Skyter lavt Rolness mener Eia ikke bare går i skyttergraven med sin kronikk, han går til frontalangrep:

- Han kjører tanksen og hele artelleriet over hekken, og skyter lavt. Hvis Eia mener man ikke blir klok av min spalte om storbynatt, så blir man enda tommere i hodet av hans kronikk, sier Rolness.

I sin kronikk tar Harald Eia også for seg Kjetil Rolness som skribent:

«Mens man tidligere gledet seg til å lese Kjetils skarpskodde og vittige kommentarer, har spalten hans blitt stadig slappere og mer intetsigende med årene», skriver Eia.

- Skittentøyvask Men heller ikke denne kritikken mener Rolness er berettiget:

- Jeg tror ikke Eia er den mest edruelige kritiker av meg som spaltist akkurat nå. Jeg føler meg trygg på at kvaliteten er ganske bra.

- Syns du dette er en god debatt, Rolness?

- Dette er ikke en debatt engang. Det er en skittentøyvask og hanekamp i den såkalte nye kultureliten, og sikkert uinteressant for 90 prosent av befolkninga, sier han, og forteller at det eneste han klarer å lese ut av Eias kronikk er at han er «sår og sint».

- Det er leit, for hvis ikke Eia har godt humør lenger, hvem faen skal ha det da?

-Stygt personangrep Til tross for at Rolness avfeier kritikken til Eia, vedgår han at det er mye å svelge.

- Alle jeg har snakket med syns det var et ganske stygt personangrep. Eia sier han håper jeg tar det sporty, men hvorfor kunne han ikke gjort det selv? Det er en tung bør å være sporty når man får denne salven.