- Dette er som å jobbe mot tyngdekraften

Norsk tv-drama står i fare.

AVHENGIG AV STØTTE: «Lilyhammer» er en av mange norske tv-produksjoner som er helt avhengig av støtte. Nå står disse pengene i fare for å forsvinne. Foto: DAGBLADET
AVHENGIG AV STØTTE: «Lilyhammer» er en av mange norske tv-produksjoner som er helt avhengig av støtte. Nå står disse pengene i fare for å forsvinne. Foto: DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): Norsk filminstitutt har ifølge Aftenposten varslet produsentene av norsk film og tv-drama at hele 50,3 millioner kroner av årets filmstøtte blir holdt tilbake.

Grunnen til dette er paradoksalt nok at andre norske filmer har gått såpass bra at etterhåndsstøtten til disse filmene spiser opp store deler av potten.

Bare bilfilmen «Børning», som nylig hadde en rekordåpning på kino, ligger nå an til å få maksimalsummen 15,8 millioner kroner i etterhåndsstøtte - en støtte som matcher omsetning på kinovisning, dvd-salg og utenlandssalg i tre år dersom flere enn 10 000 ser filmen på kino.

Dramatisk kutt - Våre foreløpige beregninger viser at den automatiske ordningen med såkalt etterhåndsstøtte til film, basert på billettsalget på kinoene, kan sprekke med noe over 30 millioner kroner, sier direktør Sindre Guldvog i Norsk Filminstitutt til Aftenposten.

Av pengene som nå er satt på vent, var opprinnelig 24,1 millioner kroner holdt av til tv-drama.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer