- Dette er som å selge hele Nordsjøen i 1965

Internett-gründer Håkon Wium Lie reagerer på at ukjente norske nettressurser kan forsvinne til Nederland. Han sier det vil være en tabbe på linje med å selge Nordsjøen før oljealderen.

VIL BEHOLDE NETTRESSURSEN: Håkon Wium Lie er teknologidirektør i nettleseren Opera og sier norske myndigheter ikke må finne på å kvitte seg med de ukjente norske domenene .bv og .sj. 
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
VIL BEHOLDE NETTRESSURSEN: Håkon Wium Lie er teknologidirektør i nettleseren Opera og sier norske myndigheter ikke må finne på å kvitte seg med de ukjente norske domenene .bv og .sj. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 660 000 norske nettadresser slutter på .no.

Få vet at Norge også eier domenenavnene .bv og .sj - fra de norske territoriene på Bouvetøya, Svalbard og Jan Mayen. Nederlandske myndigheter er interessert i å ta over .bv-domenet fra Norge, fordi BV i Nederland er forkortelsen for aksjeselskap. De vil i så fall betale Norge gode penger for retten til bruk.

- Å selge .bv til Nederland vil være som om vi hadde solgt Nordsjøen i 1965, sier Opera-gründer Håkon Wium Lie.

- Norge trenger ikke pengene Han mener sier de to ubrukte toppnivådomenene - .bv og .sj - er en enorm ressurs for Norge. 

- Det er en utrolig dårlig idé å selge dem for penger. Den norske stat trenger strengt tatt ikke mer kapital, og her kan vi hjelpe norsk dataindustri og samtidig gjøre Internett til et bedre sted. Merkevaren .bv er ødelagt dersom vi leier den ut. Utleie betyr i praksis salg, hevder han. 

Både .bv og .sj står ubrukt og låst i dag, og Dagbladet skrev tirsdag at SV og Wium Lie nå vil ta dem i bruk for å etablere friområder på nett. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.