Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Dette er søppel-tv

- Det er ikke mulig å synke særlig dypere enn Temptation Island, sier Terje Kjos Johansen, daglig leder og ansvarlig redaktør for TvRomerike og TvInnlandet. Han vil ikke sende utro-tv til 500 000 mennesker i Hedmark, Oppland og på Romerike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TvRomerike og TvInnlandet er med i TVNorges lokalnettverk, og sender TVNorge via kabel-tv til 500 000 mennesker i Hedmark, Oppland og på Romerike. I Temptation Island var fire skandinaviske par på øya Roatan utenfor Honduras i tolv dager. 26 single skjønnheter skulle friste parene til å gå fra hverandre.

Programmet har fått mye kritikk, men i går bekreftet TVNorge at de skal sende de 13 episodene i Norge.

Daglig leder og ansvarlig redaktør for TvRomerike og TvInnlandet, Terje Kjos Johansen vil ikke sende Temptation Island til sine seere.

- Temptation Island er søppel-tv. For at dette skal bli vellykket må jo noen være utro. Jeg var ikke veldig kritisk til Big Brother, men å synke særlig dypere enn Temptation Island er ikke mulig. Da lurer jeg på hva det neste blir, sier han til Dagbladet.no.

Usmakelig

Han trodde ikke TVNorge kom til å sende programmet.

- Temptation Island fyrer oppunder holdninger som sier det er greit å være utro. Det er så mange sjalusidrap i Norge, så skal man lage underholdning av sjalusi? Dette er jeg prinsipielt veldig imot. Det er usmakelig, og skaper veldig uheldige virkninger.

Johansen har så langt bare sett den amerikanske versjonen av programmet, som ble vist på TVNorge før jul.

- Skadevirkningene blir mye større med en skandinavisk versjon, og det er sikkert planlagt en helnorsk versjon seinere. Jeg lurer på hvor grundig de har tenkt gjennom dette, sier han.

Ikke begeistret

Tv Vestfolds ansvarlige redaktør, Kjerstin Torpmann-Hagen, er også skeptisk, men kommer trolig til å sende Temptation Island til sine rundt 150 000 seere.

- Jeg vil se serien først. Jeg er ikke begeistret for programmet, men vi har allerede sendt den amerikanske versjonen, og jeg ser ikke noen stor prinsipiell forskjell, sier hun til Dagbladet.no.

Blir sterkere

TV Vest, som går ut til 230 000 mennesker i Sør-Rogaland, vil ikke ta stilling til serien ennå.

- TVNorge sendte ut en prøveballong da de viste den amerikanske versjonen, og så vidt meg bekjent fikk vi ingen negative reaksjoner. Men en skandinavisk versjon blir nærere og kanskje sterkere fordi deltakerne snakker norsk, så jeg vil ha serien til gjennomsyn før vi bestemmer oss, sier ansvarlig redaktør Per Fjeld til Dagbladet.no.

PS! Pål Trælvik, som tidligere var TVNorge-sjef, ble sparket fra kanalen angivelig fordi han nektet å sende Temptation Island.

<P>NORSKE JENTER: Disse norske jentene skal prøve å kapre noen av gutta har kjæreste.
<P>NORSK PAR: Anette Fjeldeng Hansen (20) og Kenneth Molberg Nordås (21) er på øya for å teste forholdet. De har vært sammen i seks år.
<P>NORSKE GUTTER: Disse norske gutta skal friste de fire jentene som lever i parforhold.
Hele Norges coronakart