«Dette er spiker\'n i kista-videoen vår»

Amulets siste musikkvideo er laget av to fans. Se den på Dagbladet.no!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I fjor høst annonserte Amulet at det var slutt etter 13 år, fire album, én Alarmpris og gudene vet hvor mange konserter.

I dag viser Dagbladet.no premieren på Amulets aller, aller siste musikkvideo.

Egentlig var det ikke meningen at låta «Remember», som ble sluppet sammen med samleplata «Blessed and Cursed 1992-2007» i mars, skulle få en musikkvideo, men skjebnen ville det annerledes.

Over et par øl

- «Remember» ble gitt ut sammen med samleplata og vi hadde lyst til å gi den ut som singel. Vi ønsket oss en video, men det var ikke noe budsjett til det. Vi hadde lyst til å gjøre en animasjon, syntes at låta var verdt det, men siden det var for dyrt, skrinla vi det, sier trommeslager Jonas Thire til Dagbladet.no.

Men så slo den gode gamle snakke-på-byen-over-et-par-øl-effekten til.

- Vi kom i snakk med noen fans på byen, Arik Zurabian og Øyvind Kaasa, som fortalte at de digga låta og kunne tenke seg å lage en animasjonsvideo, forteller Jonas.

Sin City

Musikkvideoen til «Remember» er laget etter Sin City-prinsippet, svart/hvitt med innslag av sterke farger. Det tok flere måneder å lage videoen. Arik og Øyvind gjorde det på fritida.

- Da vi så det første prøveklippet så vi hvor kult det var. Den hadde et melankolsk uttrykk som vi følte passet til låta. «Remember» har en del detaljer som gjør at man får lyst til å se den flere ganger. Dette er jo spiker\'n i kista-videoen vår. Låta har en tekst som på en måte sier: det er slutt, hva gjør vi nå?, sier Jonas.

Amulet er ikke helt ferdig enda. De skal spille flere festivaler i sommer, og gjøre sin aller siste konsert på Øyafestivalen i august. Deretter skal Jonas begynne å spille med Silver.

- Du vet, når du har holdt på en stund, spilt inn et par plater, fått videoer på MTV og slikt, ønsker man noen ganger å komme litt videre. Vi har oppnådd det vi ville med bandet, drømmen er oppfylt og vi er kanskje alle litt mette nå, mener Jonas.

Oldinger

Han ser ikke for seg at Amulet skal ut på gjenforeningsturné med det første.

- Jeg ser ikke for meg at vi skal stå på scenen som Amulet når vi er førti. Da må vi i så fall gjøre det i halvt tempo. Vi kommer til å være for gamle til å spille fort, sier Jonas Thire til Dagbladet.no.

<B>AMULET:</B> Jonas Thire, Lars Rasmussen, Torgny Amdam, Espen Follestad og Rasmus Nord.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer