Dette er Stian «Staysman» Thorbjørnsen

Fra soldat og festløve til karriere- og familieliv med kone og barn - slik har Stian Thorbjørnsen sjarmert seg inn i nordmenns hjerter.

STAYSMAN: Stian Thorbjørnsen har smykket seg med et stort antall tatoveringer på overkroppen. Her fra Fredriksten festning i Halden, der artisten ledet «Allsang på grensen» med Kathrine Moholt. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
STAYSMAN: Stian Thorbjørnsen har smykket seg med et stort antall tatoveringer på overkroppen. Her fra Fredriksten festning i Halden, der artisten ledet «Allsang på grensen» med Kathrine Moholt. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stian Thorbjørnsen (38), også kjent under artistnavnet «Staysman», ble for mange et kjent ansikt etter deltakelsen i «Paradise Hotel» på TV 3 i 2012.

Realityprogrammet ble et springbrett for 38-åringen, som de siste åra har deltatt i en rekke TV-produksjoner, turnert land og strand som artist med makker Lasse «Lazz» Jensen og kapret flere programlederjobber.

Tung start på karrieren

«Staysman & Lazz» gjorde sitt første dykk inn i rampelyset da de vant «Se og Hørs Sommerstjerner» i 2010 med låta «Uten sko».

Seieren ga duoen flere spillejobber, og de sluttet begge i jobbene sine for å satse fullt på musikken. Thorbjørnsen trodde at det store gjennombruddet endelig skulle komme, men lite skjedde.

I selvbiografien «How to become a norsk superkjendis» fra 2016, åpnet han opp om frustrasjonen over den manglende suksessen, som ledet ham inn i en ond spiral:

«Jeg var på fylla i dagevis. Tidligere, da jeg hadde hatt lange fyllekuler, drakk jeg bare fordi det var gøy. Nå var det annerledes. Nå drakk jeg fordi jeg følte meg jævlig. Totalt mislykka. Mamma og pappa hadde vært småbekymra en stund, men nå begynte de for alvor å bli urolige. Jeg var blitt 28 år. Fortsatt ikke fått til noe.»

Det var altså først etter deltakelsen i «Paradise Hotel», samt «Robinsonekspedisjonen» året etter, at det virkelig løsnet for Thorbjørnsens artistkarriere.

- Jeg gjorde noen valg etter «Paradise» som jeg er veldig glad for. Dro på turné med DJ Broiler og fokuserte på musikken. Jeg var ikke med på alle de festene hvor man får gratis øl og sånn, sa han i et intervju med Dagbladet Magasinet i 2019.

«Staysman & Lazz» inntok fjerdeplassen i «Melodi Grand Prix» med låta «En godt stekt pizza» i 2015. Samme år deltok Thorbjørnsen i «Skal vi danse», der han endte på andreplass.

MELODI GRAND PRIX: «Staysman & Lazz» kom på fjerdeplass i den norske finalen i 2015. Foto: Sveinung Ystad / Dagbladet
MELODI GRAND PRIX: «Staysman & Lazz» kom på fjerdeplass i den norske finalen i 2015. Foto: Sveinung Ystad / Dagbladet Vis mer

Sammen har duoen turnert rundt i alle landets kriker og kroker.

Torbjørnsen har også ledet «Allsang på grensen» med Kathrine Moholt, og NRKs fredagssatsing «10 på topp». Tross gode seertall ble sistnevnte program lagt ned etter bare to sesonger på skjermen.

I 2021 skal han delta i «Hver gang vi møtes» på TV 2.

Giftet seg på TV

Privat er 38-åringen gift med Tina Thorbjørnsen (29). Paret har vært sammen siden 2013.

Overfor KK forteller Tina at det hele startet med en date i Fredrikstad, etter at hun «slidet inn i DMs» på Instagram en sen kveld. Stian hadde lagt ut et burgerbilde, og hun skrev «Æ e kåt på maten din».

FAMILIE: Stian og Tina har vært et par siden 2013, og har ett barn sammen. Foto: Tore Skaar
FAMILIE: Stian og Tina har vært et par siden 2013, og har ett barn sammen. Foto: Tore Skaar Vis mer

Stian fridde til sin utkårede på scenen under Se og Hørs kjendisgalla. To måneder seinere var det hans tur til å bli overrasket. Han trodde at han skulle opptre i et tilfeldig bryllup, som en utfordring i TV 2-programmet «Senkveld» i 2016. På kirketrappa i Fredrikstad, ventet Tina i brudekjole.

- Det er høyt surrealistisk å våkne opp om morgenen og ikke vite at du skal gifte deg - og samme dag er du gift. Jeg ble nervøs da det gikk opp for meg. Det var mange inntrykk på en gang. Samtidig slapp jeg unna alt av planlegging. Jeg kom til dekka bord og følte meg veldig privilegert, sa han til Dagbladet i etterkant

Sammen har de sønnen Lennox (6), mens han har sønnen Viktor fra et tidligere forhold.

- Familietiden betyr alt for meg. Når jeg er sammen med dem, får jeg virkelig koblet fra alt annet. De gir meg en ubeskrivelig ro i kroppen, fortalte han til Se og Hør noen måneder etter bryllupet

- Etter at jeg traff Tina, er det skjedd så mye bra i livet mitt at jeg vet ikke hvor jeg skal starte.

Mistet kompanivennen i Afghanistan

«Staysman» har flere ganger snakket åpent om sin fortid i Forsvaret, der han tjenestegjorde fra han var 18 til han ble 24 år. Som 19-åring tilbrakte han 13 måneder i Kosovo, og etter terrorangrepene 11. september ble han utstasjonert i Afghanistan med Telemarksbetaljonen.

Der mistet han en av medsoldatene under et angrep i Kabul i 2004. Tommy Rødningsby var den første norske soldaten som ble drept etter at Norge sendte styrker til landet i 2002.

I «How to become a norsk superkjendis» vies Rødningsby et eget kapittel.

- Jeg vurderte å kutte det helt fra boken, men forlaget sa jeg måtte ha med det som kanskje er den største enkelthendelsen i mitt liv. Jeg startet klokka to på natta. Jeg var innom alle mulige følelser før neste gang jeg så på klokka og den var blitt halv ni. Da var jeg ferdig, sa Thorbjørnsen i et intervju med NRK i 2016.

Disse deltar på «Hver gang vi møtes» 2021:

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer