Gunhild Stordalen

Dette er svaret hun fikk etter skjebnesommeren

I ny biografi går Gunhild Stordalen i nærgående detaljer om den tøffe behandlinga hun har gjennomgått. I sommer fikk hun svar på de siste prøvene.

STØTTEN: Gunhild Stordalen forteller om hvordan Petter Stordalen har støttet henne i sin nye bok «Det store bildet», ført i pennen av forfatter og journalist Jonas Forsang, her er paret fotografert i forkant av et FN-møte i New York i 2016. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix
STØTTEN: Gunhild Stordalen forteller om hvordan Petter Stordalen har støttet henne i sin nye bok «Det store bildet», ført i pennen av forfatter og journalist Jonas Forsang, her er paret fotografert i forkant av et FN-møte i New York i 2016. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I begynnelsen av juni traff Dagbladet Gunhild Stordalen (39) i forbindelse med at hun igjen skulle arrangere EAT-konferansen.

Da fortalte grunnleggeren av EAT-konferansen at hun ventet på svar fra nye prøver. Stordalen har vært åpen om at hun de siste åra vært gjennom to tunge og eksperimentelle behandlinger for den svært alvorlige sykdommen diffus kutan systemisk sklerose.

Om hun kom seg gjennom sommeren uten tilbakefall, ville det være større grunn til å tro at behandlingseffekten vil vedvare, fortalte Stordalen.

- Jeg kan ikke tenke på det. Jeg må tenke på de tingene jeg kan gjøre noe med, sa Stordalen om det å vente på prøvene.

Nå forteller hun om resultatet av prøvene, i sin nye bok «Det store bildet», ført i pennen av forfatter og journalist Jonas Forsang.

Den siste behandlingen ble avsluttet sommeren 2016. I boka beskrives hvordan behandlingen foregår: Kroppen fylles med cellegift for å øke produksjonen av stamceller i blodet, deretter høstes stamcellene og fryses.

- Vil heller dø

Etter noen uker med rehabilitering får hun en ny dose cellegift «for å utslette beinmargen totalt».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer