Dette er tiårets beste julefilmer

Forbered deg på overraskelser.

KLASSIKERE OG OVERRASKELSER: Den romantiske komedien Love Actually har ikke overraskende en topplassering på listen, som også har flere overraskelser. Foto: Scanpix
KLASSIKERE OG OVERRASKELSER: Den romantiske komedien Love Actually har ikke overraskende en topplassering på listen, som også har flere overraskelser. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Julen nærmer seg med stormskritt, og mange liker å varme opp til den store høytiden med en god film i sofakroken - for å komme i den rette stemningen.

Hvert år kommer det derfor en rekke nye filmer i kategorien julefilmer. Årets vintersatsninger står blant andre Disney for med sin «Frozen», mens norsk film glimrer til med publikumssuksessen «Solan og Ludvig - Jul i Flåklypa.»

Til tross for at det hvert år kommer flere nykommere på julefilmfronten, er det noen filmer som blir husket - og som etter hvert blir en del av manges juletradisjon.

I den anledning har det amerikanske nettstedet Forbes laget en liste over dette tiårets aller beste julefilmer.

10. «A Christmas Carol» («En julefortelling»)Animasjonsfilmen med Jim Carrey som baserer seg på Charles Dickens roman om den gjerrige Mr. Scrooge og hans i utgangspunktet svært dårlige forhold til julefeiringen, er ifølge Forbes verdt å se - om du ikke allerede har gjort det.  9. «Polarekspressen»Dette er julefilmen for dem som vil ha fart i svingene, og liker å juble over storslåtte effekter. En moderne klassiker, som vil treffe hele familien rett i hjertet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer