Dette er tidenes 25 beste julefilmer

... men din favoritt er neppe på lista.

(Dagbladet): Nettstedet Rotten Tomatoes samler sammen anmeldelser og omtaler av alt fra musikk, litteratur og film, og lager et slags gjennomsnitt av populariteten.

De har satt sammen en liste av de 25 beste julefilmene noen sinne.

Juleklassikere
I tillegg til hvor gode anmeldelser filmene har fått, har nettstedet også tatt antall anmeldelser og produksjonsår med i betraktningen når de har laget sin liste over de beste julefilmene noen sinne.

På lista finner vi ikke bare filmer der nisser og reinsdyr spiller hovedrollene. Alle filmer der jula spiller en mer eller mindre viktig rolle har fått muligheten til å kravle seg inn på lista til nettstedet.

På topp ti finner vi flere juleklassikkere som «Miracle on 34th Street» (1947) og  «It's a Wonderful Life» (1947). Samtidig har mer for nordmenn ukjente filmer som anime-filmen «Tokyo Godfathers» (2003) lurt seg med.

Hva mangler?
Hva? Hvor ble det av «Love Actually»? Og fortjener ikke en dataanimert Tom Hanks i «Polarekspressen» en plass på lista? Hva med ungutten Kevin McCallisters kreative forsøk på å holde skurkene unna mens han er «Hjemme Alene»?

Hvilke filmer savner du på lista? Og hvilken film er din julefavoritt? Diskuter gjerne i kommentarfeltet.

FØRSTEPLASS: «Miracle on 34th Street» (1947). Juleklassikkeren om kjøpesenternissen Kris Kringle (Edmund Gwenn) vant i sin tid fire Oscarstatuetter, og er den høyest rangerte julefilmen hos Rotten Tomatoes.
ANDREPLASS: «Holiday Inn» (1942). Når Bing Crosby og Fred Astaire spiller hovedrollene og Irving Berlin skriver musikken, ja, da får man juleklassikere som White Christmas.
TREDJEPLASS: «Stalag 17» (1953). Hva? Er femtitallsklassikkeren om amerikanske fanger i en tysk fangeleir under andre verdenskrig virkelig en julefilm? Vel, handlinga er satt til jula, og det for holde, mener Rotten Tomatoes.
FJERDEPLASS: «The Nightmare Before Christmas» (1993). Tim Burtons stop-motion musikal passer vel så godt i jula som på halloween.
FEMTEPLASS «Die Hard» (1988). Mange mener det ikke er ordentlig jul før politimann John McClane reiser til L.A. for å besøke kona si, men havner midt i en stor terroraksjon.
SJETTEPLASS: «It's a Wonderful Life» (1947)
SJUENDEPLASS: «Arthur Christmas» (2011)
ÅTTENDEPLASS: «A Christmas Story» (1983)
NIENDEPLASS: «Trading Places» (1983)
TIENDEPLASS: «Tokyo Godfathers» (2003)