Dette er tidenes yngste statsråd

Hadia Tajik blir minister for første gang.

NY KULUTMINISTER: Vår nye kulturminister har følgende motto: «Det skal bare være to begrensninger i våre liv, nemlig hvor høye mål vi setter oss og hvor hardt vi er villig til å jobbe for nå målene.» Foto: Jo Straube
NY KULUTMINISTER: Vår nye kulturminister har følgende motto: «Det skal bare være to begrensninger i våre liv, nemlig hvor høye mål vi setter oss og hvor hardt vi er villig til å jobbe for nå målene.» Foto: Jo Straube Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter statsråd i dag, annonserte Jens Stoltenberg at Hadia Tajik (29) tar over etter Anniken Huitfeldt som kulturminister.

- Tross sin unge alder har Tajik lang politisk erfaring fra AUF, som stortingspolitiker og som politisk rådgiver. Hun er arbeidsom, kunnskapsrik, nytenkende og har en sterk stemme i offentligheten, og jeg ser fram til å jobbe med henne, sier Stoltenberg fra slottsplassen.

Tajik er utdannet journalist og jurist, med en mastergrad i menneskerettigheter, og er inne i sin første periode på Stortinget.

Hun blir den yngste statsråden i norsk historie, men det er ikke første gang Tajik er yngst i noe. I et langt vikariat som politisk rådgiver for Jens Stoltenberg, ble hun nemlig den yngste ved Statsministerens kontor noensinne.

Hun er blitt beskrevet som et politisk stjerneskudd, og allerede som 23-åring ble hun politisk rådgiver for arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen.

- Jeg hadde ikke ventet å bli statsråd så tidlig, sier Tajik til NRK etter pressekonferansen.

- Flink pike Fra 2009 har hun sittet som stortingsrepresentant for Oslo Arbeiderparti i Kirke-, utdannings- og forskningskomitéen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer