- Dette er totalt respektløst

Lene Marlin mener avisene har anmeldt privatlivet hennes, ikke den nye plata.

(Dagbladet.no): Lene Marlin går hardt ut mot musikkanmelderne i VG og Dagbladet i bloggen på sin egen hjemmeside. Begge avisene ga den nye plata hennes, «Lost in a moment», terningkast tre.

- For dere som ikke har fått det med dere: Det er jaggu ikke bare musikken som blir anmeldt. Stein Østbø i VG skriver mye om min karriere, og litt om plata. Om det er karrieren eller albumet han gitt terningkast tre, er ikke godt å si, skriver Marlin, som reagerer sterkt på følgende avsnitt i VGs anmeldelse:

«Lene har åpenbart ikke lenger behov for å komme med et budskap. Livet og spesielt karrieren synes for lengst å være i vater igjen etter en turbulent start. Akkurat det oppgjøret ble hun øyensynlig ferdig med på foregående «Another Day», for «Lost In A Moment» inneholder kun generell kjærlighetspoesi, riktignok helst av den ulykkelige sorten. Heller ikke hennes venninnes død (albumet er dedisert henne) har trigget en dypere bunn i låtene, i alle fall ikke ennå».

- Jeg synes dette er min alle beste plate, kanskje på grunn av en spesiell hendelse som Østbø trekker fram på en totalt respektløs måte. Mye kan nevnes i en anmeldelse, men en del ting har absolutt ingenting der å gjøre. Jeg lar det være med det, skriver Marlin i bloggen.

Må lese helheten

Østbø synes det er merkelig at popstjernen reagerer på anmeldelsen.

- Jeg kan ikke helt forstå det. Dette er to - tre små setninger i en plateanmeldelse på nærmere tjuefem linjer. At det tar vekk fokus fra plateanmeldelsen er jeg ikke helt enig i. Men når man beveger seg over på et sårbart område, stopper man kanskje å lese anmeldelsen i ren affekt, og det kan jeg forstå. Men i sin helhet bør denne anmeldelsen også leses i sin helhet, sier Østbø til NRK Kulturnytt.

Også Dagbladets anmelder, Sigrid Hvidsten, får kritikk av Marlin. Hvidsten hadde følgende beskrivelse av «Lost in a moment».

Foto: Ole. C. H. Thomassen
Foto: Ole. C. H. Thomassen Vis mer

«Plata er akkurat som man kan forestille seg det er å møte Lene på fest. Den er hyggelig og sjarmerende, men også vanskelig å bli ordentlig kjent med. Lene fortsetter i samme småsåre og smygende låtskriverspor som tidligere og albumet er karakteristisk Marlin-melankolsk. Dessverre er det også karakteristisk Marlin-kjedelig. De søte og lettfattelige låtene blir etter hvert begivenhetsløse og platte».

- Sigrid Hvidsten i Dagbladet skriver mest om min person, og gir den terningkast tre. Hvidsten har aldri snakket med meg, men jeg skjønner at hun har en fantastisk evne til å se ting på avstand. Og jo, på avstand kan jeg nok av og til virke litt rar. Der jeg virrer rundt i gatene, og er ekstremt utilgjengelig. I hvert fall på fest. En dom er absolutt på sin plass.

Får skryt

Aftenposten får derimot ros av popstjernen. Avisas anmelder, Svein Andersen, ga plata en femmer.

«Det er i de små øyeblikksdetaljene sangen henter sin energi, den utløser nærhetsbudskapet. Det trengs trygghet for å blottstille sin sårbarhet. Disse sangene er ikke forserte elevarbeider, men skapt i fryd og glede. Uansett hvor triste de må kunne oppfattes av noen«, står det i anmeldelsen.

- Han gikk i dybden av plata og anmeldte på det grunnlaget. Jeg må jo innrømme at det selvsagt er mye hyggeligere med en femmer enn en treer.

- Men jeg kan helt fint ta en treer basert på selve albumet. For hvis man føler at, jo, denne journalisten har hørt skikkelig gjennom plata, baserer sin dom på plata og gir terningkast deretter, da tar jeg både en toer og en treer når som helst, skriver Marlin.