TO STORE KONKURRENTER: Morten Tyldums «The Imitation Game» er nominert til hele åtte Oscar-priser. Ekesperter tror derimot at «Boyhood» eller «Birdman»  stikker av med seieren i samtlige kategorier. Foto: AFP PHOTO/MARK RALSTON
TO STORE KONKURRENTER: Morten Tyldums «The Imitation Game» er nominert til hele åtte Oscar-priser. Ekesperter tror derimot at «Boyhood» eller «Birdman» stikker av med seieren i samtlige kategorier. Foto: AFP PHOTO/MARK RALSTONVis mer

Dette er Tyldums største konkurrenter

Eksperter peker ut to klare favoritter.

(Dagbladet): Sju filmer kniver med Morten Tyldums «The Imitation Game» i kategorien «Årets film» under Oscar-utdelingen. Hvilken som stikker av med seieren vet vi ikke før natt til mandag.

Filmeksperter mener Tyldum har hard konkurranse.

- «Birdman» eller «Boyhood» Programleder og filmanmelder i P3, Birger Vestmo, sier likevel at det ikke er umulig at Tyldum drar hjem med pris.

- Jeg liker «The Imitation Game» godt, men under oppkjøringa til Oscar har vi sett at den har gått tomhendt hjem. Den betyr ikke at den ikke vinner nå, men jeg blir gledelig overrasket om den vinner mer enn to priser, sier Vestmo.

Han utpeker «Boyhood» og «Birdman» som de sterkeste konkurrentene, spesielt i «Årets film»-kategorien. Han tror Eddie Redmayne eller Michael Keaton stikker av med prisen for beste mannlige skuespiller.

- Benedict Cumberbatch er respektert i Hollywood, men dette er helt klart en kamp mellom Eddie for «The Theory of Everything» og Michael for «Birdman», sier NRK-programlederen.

- Nominasjonene er prisen Dagbladets filmekspert Inger Merete Hobbelstad mener også at «Boyhood» og «Birdman» er Tyldums største konkurrenter. Hun ser på nominasjonene som en seier i seg selv.

- Det er et sjokk om han vinner. Det er bedre og mer anerkjente filmer nominert. Disse filmene har vunnet mye opp mot Oscar. Sikre favoritter blant kritikere og innad i bransjen er «Boyhood», «Birdman» og «The Grand Budapest Hotel». Tyldums nominasjoner er en pris i seg selv, forteller Hobbelstad.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I kategorien «Beste regi» mener hun Richard Linklater fortjener prisen for filmen «Boyhood». Hun er selv veldig fan av hans arbeid, og mener han bør hylles.

- Boyhood ligger i front Live Karoline Roaldset er seniorkommunikasjonskonsulent for Filmweb. Hun uttaler seg på vegne av redaksjonen når hun sier at de også ser «Boyhood» og «Birdman» som de sterkeste konkurrentene.

- Det er de to filmene som utmerker seg, spesielt om man ser på prissesongen tidligere. «Boyhood» ligger i front når det kommer til beste film og beste regi. Jeg blir overrasket om den ikke vinner, forteller Roaldset.

Hun mener derimot at vi ikke skal undervurdere «The Imitation Game».

- Harvey Weinstein eier de amerikanske rettighetene til filmen, og han har et godt grep om Oscar-akademiet. Kanskje det er det lille stikket som kan gjøre at den vinner, forteller hun.