DOBBELTKOMMUNIKASJON: For å bøte på inntrykket forsøker Hoksrud seg på dobbeltkommunikasjon av klassisk merke. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DOBBELTKOMMUNIKASJON: For å bøte på inntrykket forsøker Hoksrud seg på dobbeltkommunikasjon av klassisk merke. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

KOMMENTARER

Ukas utspill:

Dette er usunt valgflesk, Hoksrud

Bård Hoksrud vil bruke 100 milliarder oljekroner på billigere bilkjøring, men støtter også regjeringens forslag om å forby oljefondet å investere i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Bård Hoksrud er Fremskrittspartiets Ole Brumm. Ikke bare er han tidvis like uskyldig og barnlig - han vil også slikke i seg fra fellesskapets honningkrukke.

I likhet med de fleste i Frp er Hoksrud en varm tilhenger av å svi av 100 milliarder kroner fra oljefondet på å slette all bompengegjeld. Ikke ved å omprioritere midlene fra dagens handlingsrom, men ved å hente dem ut fra fondet, for så å bruke dem. Det er økonomisk usunt valgflesk, som sier mye om hvor lavt ansvarlighet står i kurs i partiet.

For å bøte på inntrykket forsøker Hoksrud seg på dobbeltkommunikasjon av klassisk merke. Han vil bruke 100 mrd. på billigere bilkjøring, men støtter også regjeringens forslag om å forby oljefondet å investere i Norge.

Det skal altså både være forbudt for fondet å investere i Norge, samtidig som Hoksrud vil bruke masse penger i en ekstraordinær vending - i Norge. «Det er fullt mulig å få det til», sa Hoksrud til Klassekampen.

Tja, jo. En politikkens Lionel Messi kunne kanskje forsøkt å finte seg dit, ettersom Hoksrud ikke vil investere, men kjøpe fri gjeld for investeringer som er gjort.

Men argumentene mot å gjøre det består, samme hvordan Hoksrud trikser: Faren for overoppheting av økonomien og overforbruk er overhengende. Og det er jo nettopp det lovendringen Hoksrud støtter forsøker å forhindre.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer