Dette er vårens beste norske krim

Sjarmerende bygdekrim med gode karakterer.

FORFRISKENDE: I et litterært landskap som minner stadig mer om et velorganisert plantefelt, representerer debuten til Ragnhild Kolden (t.v.) og Vigdis Kroken et forfriskende innslag. Foto: SAMLAGET/RITA BIRKELAND
FORFRISKENDE: I et litterært landskap som minner stadig mer om et velorganisert plantefelt, representerer debuten til Ragnhild Kolden (t.v.) og Vigdis Kroken et forfriskende innslag. Foto: SAMLAGET/RITA BIRKELAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Lom i Gudbrandsdalen ved inngangen til påsken. En kvinne blir funnet knivdrept på hytta si. Noen dager senere begås et nytt drap. To drap på under en uke får den lokale politibetjenten Jørgen Vold til å stille det betimelige spørsmålet: «Er det ein galning laus i bygda?»  

Gammel oppskrift, godt håndverk

Journalist Vigdis Kroken og bokhandler Ragnhild Kolden rendyrker i sin debut en klassisk krimoppskrift. Noen blir tatt av dage på et sted hvor bare et visst antall mennesker kan stå bak ugjerningen.

Ganske tidlig i fortellingen fremgår det at drapsmannen er å finne blant et lite, eksklusivt utvalg lomværinger som knyttes sammen av fortidige begivenheter. Resten av boka vier forfatterne i til å presentere leseren for de mistenktes biografi gjennom det lokale politiets vitneavhør.

Elegant viser forfatterne hvordan samtlige mistenkte ikke bare har hatt anledning til å begå drapene, men kanskje også motiv.  

Troverdig og levende

Som leser blir man stadig mer opptatt av hvem denne morderen er, men man har ikke en anelse, det vil si, man har mange anelser, men man innser at forfatterne er såpass smarte at de likevel bare desinformerer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer