Zombies, Run! Dette skal være verdens beste litterære app. Foto: Six to Start.
Zombies, Run! Dette skal være verdens beste litterære app. Foto: Six to Start.Vis mer

Dette er verdens beste litterære app

Løp fra zombiene! Bokstavelig talt! LØP!

(Dagbladet:) I dag delte Booksellers digitale blogg Futurebook ut prisene for årets beste apper og digitale innovasjoner i bokmarkedet.

Årets beste app for voksne ble zombiehistorien/treningsprogrammet «Zombies, Run!» fra de selverklærte «historiefortellerne av neste generasjon» i Six to Start.

Historie- og løpeapp Det er et interaktivt spill for smarttelefoner, dels historie og dels løpeapp, med et plott som følger:
«Du knyter skoene, tar på hodetelefonene, og tar dine først skritt ute. Du har bare såvidt rukket å løpe en 100 meter når du hører dem. De må være nær. Du kan høre vært hesende pust, hvert skranglete stønn - de er overalt. Zombier. Det er bare en ting du kan gjøre: Løp!»

Sara Lloyd, et medlem av juryen, begrunnet prisen som følger: - Naomi Alderman (spillutvikleren, journ.anm.) har, på sitt makeløse vis, skrevet en historie inn i hjertet på en bruksapp, full av vittighet. Det er det lengste fra en ebok-dårlig-maskert-som-en-app du kan forestille deg, og demonsterer en klar forståelse av appmarkedet, samtidig som den leverer audio på et virkelig tiltalende vis.  Profant spill Men spillet er nok ikke for sarte sjeler. For det første krever den en del treningsvilje av deg. For det andre har den fått 12 års aldersgrense, av følgende (!) grunner: • Infrequent/Mild Alcohol, Tobacco, or Drug Use or References • Frequent/Intense Horror/Fear Themes • Infrequent/Mild Sexual Content or Nudity • Infrequent/Mild Profanity or Crude Humor • Frequent/Intense Realistic Violence Andre priser Under utdelingen fikk også Stephen Page i forlaget Faber en pris. Han ble kåret til «årets mest inspirerende digitale person».- Under Stephens ledelse har Faber latt mange små, uavhengige forleggere delat i det digitale kjapt og enkelt, for ikke å nevne hvordan han har utviklet epokegjørende digitale referanseverk som vil sette standarden for håndholdte apper i årevis, uttalte juryen.
På barneboksiden fikk det interaktive, fantastiske eventyret Khoya prisen, mens Barefoot World Atlas mottok særdeles hederlig omtale. London: A City Through Time ble kåret til beste referansebokapp, med historiske Titanic: Her Journey hakk i hæl.