Dette er verdens største pirat-kjendis

Men nå trekker [aXXo] seg fra The Pirate Bay.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Om du aldri har lastet ned en film fra nettet virker det kanskje absurd, men for millioner av nettbrukere verden over utløser navnet [aXXo] et gjenkjennende nikk.

Han eller hun som står bak aliaset legger nemlig ut filmer med god kvalitet for gratis og ulovlig nedlasting, ofte dager eller til og med uker før filmene kommer ut på dvd i butikkene. Cirka én million mennesker laster hver måned ned filmer som [aXXo] har gjort tilgjengelig. Dette har skaffet vedkommende en horde av tilhengere og mektige fiender i filmbransjen.

Nå har det imidlertid oppstått en konflikt som deler piratmiljøet i to, og som har medført at [aXXo] har slettet en mengde filer fra piratnettstedet The Pirate Bay.

- En sport

- Mitt inntrykk er at de som driver med opplasting av filmer i så stor skala, ser dette som en slags sport. Det er helt klart få personer som står for mye av skaden som gjøres, sier advokat Espen Tøndel i firmaet Simonsen - kjent for å drive antipirat-arbeid i Norge.

Og om piratvirksomhet er en sport, er [aXXo] trolig den største sportsstjernen av alle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer